Dateyard, AG

#17204Odstoupení od smlouvy

30.07.2017, před 7 lety

Petr Lavička

Dne 22.7 jsem uzavřel VIP členství na dobu 1 měsíce.
23.7 2017 jsem zaslal písemnou výpověď o odstoupení od smlouvy.
Ale stále zasílají totoOmlouváme se způsobené potíže, ale nejsme schopni najít jakýkoliv poplatek nebo účet s tvými údaji. Prosím, poskytni nám laskavě následující informace, abychom mohli vyřešit tuto záležitost:
- hodnotu poplatku
- datum poplatku
- poslední 4 číslice na kreditní kartě
- jméno držitele kreditní karty
- emailovou adresu
- fakturační deskriptor (krátká webová adresa uvedená vedle poplatku na bankovním výpisu)
Rádi ti pomůžeme a podíváme se danou záležitost blíže, jakmile dostaneme správné informace, které nám pomohou najít poplatek.

Dále jsem zaslal toto.Petr x Hon
Petr x Hon
23. 7. 0:05 CEST

Dobrý den 22.7.2017 jsem uzavřel smlouvu s platností na 1 měsíc.
Ke dni 23.7.2017 ,bych chtěl od smlouvy odstoupit.

Petr Honzátko

Xhonp2

Děkuji.

Dnes jsem zaslal ještě toto

Odstoupením od smlouvy jsem Vám odebral můj souhlas s poskytováním osobních dat.
Již podruhé Vás vyzývám k okamžitému ukončení VIP členství, smazání mého profilu a všech poskytnutých dat.
Dále očekávám vrácení adekvátní částky na můj účet za nevyužité služby.

Pevně věřím, že jako seriózní a korektní společnost na trhu postupujete v souladu s Vašimi VOP.
Údaje o profilu,jen chci písemně potvrdit zrušení VIP smlouvy a profilu

Stále se snaží znemožnit odstoupit od smlouvy

Chci zrušit placené členství a smazat profil

31.7.2017 08:25, před 7 lety

Pokud spotřebitel výpověď smlouvy zaslal společnosti prokazatelnou formou, popřípadě se pokoušel zaslat (např. formou uváděné emailové adresy nebo faxu), ale z důvodů na straně společnosti mu to nebylo umožněno, stačí společnosti prokázat snahu o včasné a řádné vypovězení smlouvy.

V obchodních podmínkách je sice napsáno, že výpověď smlouvy musí spotřebitel učinit prostřednictvím faxu, takovýto požadavek však považujeme za nepřiměřené ujednání, které je zakázáno v § 1815 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen "občanský zákoník"). Případnou výpověď může spotřebitel společnosti zaslat i e-mailem.

Doporučujeme vždy si případnou e-mailovou konverzaci pečlivě zdokumentovat a uchovat. Pokud by společnost hrozila exekucí na údajně dlužnou částku, platí, že případnou exekuci by musel nařídit nejprve soud. V případě, že se společnost rozhodne vymáhat údajný dluh spotřebitele vůči společnosti soudní cestou, budou dokumenty vztahující se k vypovězení smlouvy důležité pro případné prokazování neexistence dluhu. Z důvodu předběžné opatrnosti rovněž spotřebiteli doporučujeme zablokovat platební kartu, ze které byl uhrazen první členský poplatek (nebo alespoň zablokovat platby přes internet prostřednictvím této karty).

Vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční subjekt se sídlem ve Švýcarsku mimo Evropskou Unii, nelze kontaktovat Evropské spotřebitelské centrum působící při České obchodní inspekci, nýbrž dozorový orgán přímo v zemi sídla provozovatele.

10.12.2017 10:06, před 7 lety