ČEZ Zákaznické služby, s.r.o.

#17231Přijaté platby na společnost ČEZ - pravděpodobně se jedná o podov

22 hodin 11 minut

01.08.2017, před 7 lety

Olga Groplová

Od 12/2016 si neustále dopisujeme s různými zaměstnanci ČEZ včetně odd. reklamace .Již mi několikráte potvrdili platby přijaté na VS 4831169500 ale pokaždé jiné částky i data a platbu pod VS 4831169501 nepřevedli do vyúčtování , několik meilů dopisů a vše marně. Dokonce i zaměnili odběrné místo o čemž mám jejich dopis, neustále se domnívám že ze strany ČEZ došlo k tomu, že dali stejný VS na dvě odběrná místa a proto ty nesrovnalosti v přijatých platbách a pokud ne jak sami oni tvrdí tak je na odběrném místě přeplatek ve výši několik tisíc. Já jsem některé platby posílala ze svého účtu ale jiné byli zasílány nájemcem domu (dům byl v pronájmu) a , přesto všechno chtěji ještě moje výpisy o platbě když žádám - reklamuji platby. Reklamace není vyřízená celá záležitost se táhne od 12/2016 děkuji za pomoc Groplová Olga

dodávka elektřiny na odběrné místo pod VS 4831169500 od společnosti ČEZ

Návrh jak postupovat, zvažuji dát celou záležitost do médií

2.8.2017 11:31, před 7 lety

Reklamace vyúčtování distribuce elektřiny musí být vyřízena do 15 kalendářních dnů ode dne doručení reklamace. Vypořádání rozdílu v platbách způsobeného nesprávným vyúčtováním distribuce elektřiny nebo nesprávným měřením dodávek elektřiny musí být provedeno do 30 kalendářních dnů ode dne doručení reklamace, je-li reklamace posouzena jako oprávněná. Za nedodržení výše uvedených lhůt poskytne provozovatel distribuční soustavy spotřebitelce náhradu ve výši 600 Kč za každý den prodlení, nejvýše však 24 000 Kč.

V případě, že reklamace byla zamítnuta a spotřebitelka s tím nesouhlasí, může se obrátit na Energetický regulační úřad, jenž rozhoduje spory mezi spotřebiteli a obchodníky o splnění povinností ze smluv, jejichž předmětem je dodávka nebo distribuce elektřiny, plynu nebo tepelné energie.

Společnost ČEZ Zákaznické služby, s.r.o. se rozhodla nevyužít možnosti smírného řešení sporů prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz. Vzhledem k tomu, že je námi poskytovaná služba založena na principu dobrovolnosti, bude stížnost uzavřena.

Dle obecného vyjádření společnosti mají zákazníci právo řešit svoje reklamace a stížnosti přímým uplatněním na svého dodavatele, a dále mohou využít Ombudsmana ČEZ společnosti ČEZ, a.s.

V případě potřeby další právní konzultace se spotřebitelka může obrátit i na naši spotřebitelskou poradnu na telefonní lince 299 149 009.