Garuma s.r.o.

#17251Neuplatnitelný woucher na wellness pobyt v hotelu Morris

4 měsíce 8 dnů 4 hodiny

02.08.2017, před 7 lety

Gabriela Železná

V prosinci 2016 jsem zakoupila na portálu Nákup v akci slevový kupon na wellness pobyt na 3dny v Hotelu Morris - česká lípa. Kód slevového kuponu 6315052016 . Kupon je platný do 31.12.2017.
Když jsem dnes chtěla v hotelu domluvit pobyt, bylo mi sděleno, že portál Nákup v akci je před insolvenčním řízením a proto nelze kupon uplatnit.

Relax pobyt pro dvě osoby - Dárkový poukaz - wellness balíček jako narozeninový dárek.

Z tohoto důvodu žádám o vrácení peněz nebo náhradu wellness pobytu v odpovídající kvalitě. Pokud nebude má stížnost vyřízena do konce srpna 2017, obrátí se na vás můj právní zástupce.

Gabriela Železná

2.8.2017 12:58, před 7 lety

V daném případě je podstatné, že k uzavření smlouvy o ubytování již platně došlo. Slevový portál "Nákup v akci" byl pouhým zprostředkovatelem pro uzavření smlouvy o ubytování. Smluvními stranami smlouvy o poskytnutí ubytování je spotřebitelka a provozovatel hotelu, slevový portál byl zprostředkovatelem této smlouvy.

Provozovatel hotelu si vybral zprostředkovatelský server a to, že zkrachuje, je riziko podnikání - provozovatel hotelu si mohl svobodně zvolit formu, jakou budou oslovovat zákazníky. Pokud zvolil slevový portál, tak přijal rizika s tím spojená. Zprostředkovatelské smlouvy upravují ustanovení § 2445 a následující zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen "občanský zákoník").

Tím, že si spotřebitelka objednala ubytování přes slevový portál došlo k uzavření smlouvy mezi spotřebitelkou a provozovatelem hotelu. K platnému uzavření smlouvy došlo již ve chvíli, kdy bylo ubytování objednáno. Poté vznikla spotřebitelce povinnost zaplatit, což učinila a provozovatel hotelu vznikla povinnost ubytovat zákazníka a splnit dohodnuté služby. Spotřebitelka může tedy na poskytnutí ubytování trvat. Doporučujeme kontaktovat provozovatele hotelu a trvat na tom, aby svůj závazek z uzavřené smlouvy splnil, tedy, aby poskytl sjednané služby.

Pokud by však společnost Garuma s.r.o. jednala za provozovatele hotelu bez toho, aby k tomu byla oprávněna, jedná se o nepřikázané jednatelství. Kdo jedná bez příkazu, jdou k jeho tíži následky z toho vzniklé. Spotřebitelce v takovém případě doporučujeme, aby přihlásila svou pohledávku do insolvenčního řízení (https://isir.justice.cz/isir/ueu/evidence_upadcu_detail.do?id=174D08BB3E584EEDB23AC907819D8B89). Více informací o podání přihlášky je možné vyhledat na webové adrese: http://insolvencni-zakon.justice.cz/obecne-informace/veritel/pohledavky-a-jejich-prihlaseni-.html

Vyjde-li během insolvenčního řízení najevo, že mezi společností Garuma s.r.o. a provozovatelem hotelu byl přeci jenom platně sjednaný závazek, může se spotřebitelka domáhat plnění po provozovateli hotelu.

10.12.2017 16:29, před 7 lety