DREAM BODY s.r.o.

#17263Nevrácení peněz - 1 390,- Kč

02.08.2017, před 7 lety

Terezie Říhová

Dne 12.5.2017 jsem obdržela zásilku s náramky. Jelikož byly velké, tak jsem je hned 15.5.2017 poslala zpět a požádala jsem o vrácení peněz. Dodnes bez odezvy a to jsem posílala upomínku.

náramky Power equilibre 3 náramky + 1 zdarma za 1390 Kč

vrácení peněz

3.8.2017 17:20, před 7 lety

Pokud spotřebitelka využila svého práva odstoupit od kupní smlouvy bez udání důvodu ve lhůtě čtrnácti dní od převzetí zboží (nebo i před jeho převzetím), je prodávající povinen vrátit spotřebitelce bez zbytečného odkladu (nejpozději do 14 dní od odstoupení od smlouvy) všechny peněžní prostředky, které od spotřebitelky na základě smlouvy přijal a to včetně nákladů na dodání zboží. Náklady na dodání se rovnají nejlevnějšímu nabízenému způsobu dodání zboží, které podnikatel nabízí (pokud si tedy spotřebitelka vybrala dražší způsob dodání - např. expresní, je podnikatel povinen vrátit spotřebitelce pouze tu část peněžních prostředků, která se rovná nejlevnějšímu způsobu dodání zboží; z logiky věci sem nepatří osobní odběr zboží). Spotřebitelka může žádat náhradu nákladů vynaložených na vrácení zboží zpět podnikateli pouze v případě, pokud nebyla o své zákonné povinnosti předem poučena (například ustanovením v obchodních podmínkách, že v případě odstoupení od smlouvy ponese náklady na vrácení zboží ona).

Nevrátí-li prodávající spotřebitelce peněžní prostředky ve výše uvedené lhůtě, má spotřebitelka taktéž právo žádat zákonný úrok z prodlení.

Pokud prodávající nebude odstoupení od smlouvy akceptovat, může spotřebitelka rovněž využít mimosoudního řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.

10.12.2017 16:34, před 7 lety

Spotřebitelka nám sdělila, že se případ podařilo vyřešit smírnou cestou, stížnost proto uzavíráme.