Dobrý den, dne 17.3.2017 jsem koupil mobilní telefon LG V10 z druhé ruky. Původní majitel ho zakoupil u firmy CZC dne 8.7.2016. Telefon jsem zakoupil přes inzerát, na základě ústní dohody za účasti svědka, s fakturou a kompletním balením. Mohu doložit i výpis tel.komunikace s prodávajícím z data prodeje.
Na začátku července se vyskytla vada, kterou jsem 3.7.2017 svým jménem u CZC reklamoval. Během reklamace jsem nedostal žádné informace. 32.den reklamace jsem volal na CZC infolinku a požadoval info o stavu reklamace. Bylo mi oznámeno, že ta je již vyřízena a byl vystaven dobropis a odeslán na můj e-mail. Oponoval jsem tím, že jsem žádný nedostal. Vyšlo najevo, že firma odeslala dobropis na email původního majitele. Ten se ale zdráhá dobropis vydat. A firma CZC odmítá věc dál řešit. Momentálně tedy nemám ani telefon, ani peníze.
Předem děkuji za Vaši pomoc.
Jan Mrnka
mobilní telefon LG V10, IMEI: 356210070516054
Zaslat dobropis oprávněnému majiteli, tzn. mě, Janu Mrnkovi.
Na žádost společnosti CZC.cz s.r.o. dáváme přednostně prostor pro její vyjádření k podané stížnosti spotřebitele.
Nebylo-li ve smlouvě ujednáno jinak, práva z vadného plnění může uplatnit kupující vůči prodávajícímu, nikoliv třetí osoba, která od kupujícího vadné zboží zakoupila. Aby tato třetí osoba mohla uplatnit práva z vadného plnění u původního prodávajícího, musí prokázat, že na něj kupující z původní smlouvy postoupil práva z vadného plnění. Více informací o tomto tématu je možné vyhledat na webové adrese https://www.dtest.cz/clanek-5868/dtest-zbozi-z-druhe-ruky-ktere-je-jeste-v-zaruce-neverte-tomu nebo také na https://www.dtest.cz/clanek-3286/postoupeni-prav-z-vadneho-plneni. Spotřebitel má také možnost žádat vydání bezdůvodného obohacení po osobě, od které zboží zakoupil.