Dobrý den. Dne 26.10.2015 jsem podepsala smlouvu na stávající adrese a ta mněla začít platnost 1.1.2016 k tomu nedošlo. Asi za měsíc jsem domlouvala změnu bytu, tudíž sem potřebovala změnu odběrného místa a nik s Bohemia Energii na mé telefonáty nereagoval, tak jsem 15.2.2016 zašla do kanceláře ČEZ Distribuce a zjednala novou smlouvu na novým odběrním místě. Odstoupila jsem od smlouvy Bohemia Energy a poslala zpátky žárovky které jsem od nich dostala. Od ty doby dostávám upomínky na deaktivační poplatek 6050Kč a zaplacení žárovek 2000Kč.500Kč za vstaveni upomínky. Odmítám zaplatit za to ze jsem chtěla slušné bydlet a mít světlo, které mi poskytl jediné ČEZ ze svými kancelářemi stojícími na miste.
PS. Odběrná místa a plánované datum přeregistraci: na starý adrese je 1.1.2017 tam už devět měsíců nebydlím.
smlouva pod číslem: BMA50113785
Můj názor na řešeni je takoví: Bohemia Energy by mněla přestat po mne požadovat deaktivační poplatek,když nebila schopna zabezpečit změnu odběrného místa, nebo v ty době dva(myslím dobu rekonstrukce bytu 2). Led žárovky sem poslala spadly. Je v poučeni veta: Zákazník má právo odstoupit od smlouvy ve lhůtě 5dní před zahájením dodávky elektřiny do sjednaného odběrového místa Zákazníka...
Podle čl. K odst. 11 písm. d) Všeobecných obchodních podmínek společnosti BOHEMIA ENERGY entity s.r.o. platných v době uzavření smlouvy (zveřejněných na webové adrese https://www.bohemiaenergy.cz/wp-content/uploads/2015/07/BE-SD-OP_2014-01.pdf) může spotřebitelka ukončit smlouvu bez nároku společnosti na úhradu smluvního poplatku odstoupením z důvodu prokazatelně doložené změny pobytu. Pokud spotřebitelka ukončila smlouvu tímto způsobem, nemůže společnost žádat zaplacení smluvního poplatku.
Společnost nemůže žádat zaplacení smluvního poplatku také v případech, kdy spotřebitelka využila svého práva smlouvu ukončit dle § 11a odst. 2 a 3 energetického zákona (od smlouvy odstoupila ve lhůtě 14 dní od uzavření smlouvy nebo smlouvu vypověděla nejpozději ve lhůtě 15 dní po zahájení dodávek).
Dobrý den, paní Fúsková,
podle čl. K odst. 11 písm. d) Všeobecných obchodních podmínek společnosti BOHEMIA ENERGY entity s.r.o. platných v době uzavření smlouvy může dojít k ukončení smluvního vztahu bez nároku dodavatele na úhradu smluvního poplatku odstoupením z důvodu prokazatelně doložené změny pobytu.
V takovém případě dodavatel odstoupí od případného nároku na úhradu smluvního poplatku a v rámci vstřícných kroků zpravidla odstoupí i od nároku na úhradu plné výše kupní ceny za balení 5 ks LED žárovek.
Na základě kontroly informačního systému dodavatele nedošlo z Vaší strany k prokázání změny pobytu, a proto nebylo možné ze strany dodavatele realizovat výše uvedené kroky. Informace o uznatelných dokladech Vám byla dodavatelem odeslána dne 16.8.2017.
Děkuji za pochopení.
Monika Schneiderová
Komentář: Ano srpnu 2017 mi přišel dokument od Bohemians energie které mi konečně po roku oznámili jaký dokument o demně požaduji poslala jsem kopnout smlouvu a očekávám vrácení peněz, které jsem 16.8.2017 zaslala z důvodu obav z ekzekutora. S pozdravem Fúsková