"bezplatný" roaming do zemí EU, tedy za stejnou cenu jako u nás.
Vzhledem k tomu, že jsem 70-letá dáma a už spoustě věcí nerozumím, byla jsem v měsíci červnu a ještě poč.července ve vašem centru T-mobil Černý most a Letňany dtto, zda opravdu s mým telefonem mohu telefonovat a smskovat do T-mobilu v zemích EU zdarma tak, jak to mám nastavené v ČR. V obou centrech mi řekli, ano !!!!!!
Byla jsem proto velmi překvapena vyúčtováním za měsíc červenec, kdy místo obvyklých cca 350,- Kč mi bylo naúčtováno 903,-- Kč, navýšení za roaming!!!!!
To jste opravdu takový podvodníci a sedmilháři a co vaše klamavá reklama v médiích????? Baví vás hojit se a vydělávat miliony na důchodcích a těch "poměry neznalých hlupácích"???
Ten samý problém budu mít i při vyúčtováí za srpen, kdy jsem často psala a telefonovala s vnučkou, která byla v Anglii??
Hned po vyúčtování dne 11.8.2017 jsem volala na linku 4603 a chtěla jsem vědět, proč mi účtujete roaming. Váš kolega mi sdělil, že vše prověří a podá za mne stížnost a že mi budete kontaktovat.
Vzhledem k tomu, že už nevěřím vůbec ničemu, podávat stížnost písemně.
Zdravím Jana Stránská, 277 13 Záryby 324
P.S. Čátktka 903,-- Kč bude zítra zaplacena.
tel.č.603 999 151
uvedení celé záležitosti do pořádku s tím, že mi nebude účtován roaming nyní v červenci ani srpnu 2017, ani nadále
Více informací o službě EU roaming společnosti T-Mobile Czech Republic a.s. je možné vyhledat na webové adrese https://www.t-mobile.cz/roaming-eu.
Poskytnuté informace zaměstnancem společnosti jsou pro společnost zavazující, neboť zaměstnanec jedná jménem podnikatele dle § 430 odst. 1 občanského zákoníku jako jeho zástupce a právní jednání zaměstnance podnikatele zavazuje. Pokud se tedy spotřebitelka řídila informacemi, které jí poskytl zaměstnanec společnosti, jsou tyto informace pro společnost závazné. V daném případě však může být složité prokázat, jaké informace spotřebitelka od zaměstnance společnosti obdržela.
Nesouhlasí-li spotřebitelka s vyúčtováním služeb, měla by uplatnit reklamaci. Reklamaci na vyúčtování ceny je spotřebitelka oprávněna uplatnit bez zbytečného odkladu, nejpozději do 2 měsíců ode dne dodání vyúčtování ceny za poskytnutou službu. Podání reklamace nemá odkladný účinek vůči povinnosti uhradit vyúčtovanou cenu, spotřebitelka by tedy měla i přes podanou reklamaci zaplatit spornou částku a až následně se domáhat jejího vrácení. Pokud ale spotřebitelka požádá Český telekomunikační úřad o odklad této povinnosti, může úřad v odůvodněných případech rozhodnout, že podání reklamace má odkladný účinek.
V případě, že společnost reklamaci zamítne, může se spotřebitelka do jednoho měsíce ode dne doručení vyřízení reklamace (nebo uplynutí lhůty pro její vyřízení) obrátit na Český telekomunikační úřad s námitkou proti vyřízení reklamace (vzorový formulář je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3295/namitka-k-ceskemu-telekomunikacnimu-uradu-proti-vyrizeni-reklamace-sluzby-elektronickych-komunikaci). Řízení je zpoplatněno (100,- Kč) a pracovníci Českého telekomunikačního úřadu na základě dodaných podkladů rozhodnou, zda společnost postupovala správně, či ne.
Společnost T-Mobile Czech Republic a.s. se rozhodla nevyužít možnosti smírného řešení sporů a nadále je ochotna s nespokojenými zákazníky komunikovat pouze prostřednictvím své infolinky a oddělení stížností. Případné spory mohou být tedy řešeny pouze ve správním řízení u Českého telekomunikačního úřadu, nikoliv prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz, která je založena na principu dobrovolnosti.