Před drahnou dobou jsem si objednal ražbu "Praotec Čech" a k tomu jsem měl dostat výhru "náramkové hodinky". Vše za 199,-Kč.
Do dnešního dne, 14.8.2017, jsem nedostal NIC!!!
Rýdl Jiří
POSLAT
Prodávající má povinnost dodat zboží. Pokud tak neučiní ve sjednaném termínu, ocitá se v prodlení. Pokud doba dodání nebyla sjednána, může spotřebitel požadovat dodání zboží ihned. Prodávající je povinen plnit bez zbytečného odkladu, nejpozději by mělo být plněno do 30 dní. Jestliže prodávajícího zboží nedodá, upozorní jej spotřebitel, že nedodal zboží včas a poskytne prodávajícímu přiměřenou lhůtu k dodání zboží (lze poskytnout i mlčky).
Pokud prodávající nedodá zboží ani ve lhůtě poskytnuté spotřebitelem, má spotřebitel nárok na odstoupení od smlouvy dle § 1978 občanského zákoníku a na vrácení zaplacené peněžní částky. Oznámí-li spotřebitel prodávajícímu, že mu určuje dodatečnou lhůtu k plnění a že mu ji již neprodlouží, platí, že marným uplynutím této lhůty od smlouvy odstoupil.
Nereaguje-li prodávající na e-maily, je vhodné zvolit komunikaci v písemné formě (doručeně, nejlépe s dodejkou). V případě, že prodávající nevrátí spotřebiteli peněžní prostředky ve stanovené lhůtě, je možné prodávajícího vyzvat k plnění tzv. předžalobní výzvou dle § 142a občanského soudního řádu.
Vážený pane Rýdle,
Vaše předběžná objednávka nové ražby Praotec Čech byla registrována. V nabídce bylo psáno, že produkt je k dodání ke konci měsíce srpna. To jste zřejmě přehlédl.
Zboží Vám bude dodáno v příštích 10 dnech dle nabídky ČMO.
Děkujeme za pochopení a trpělivost.
zákaznický servis ČMO
Dobrý den!
Včera 28.8. jsem dostal původně objednaného praotce Čecha a vyhrané hodinky v ceně 199,.Kč a NAVÍC neobjednaného Kroka a kazetu a hlavně fakturu na 1293,-Kč!
Co to má znamenat? Sdělte řešení.
Rýdl, Poděbrady, 001487957
Kupující je povinen uhradit pouze cenu za zboží, které si od společnosti prokazatelně objednal. Záleží tedy na tom, zda-li objednávka produktů navíc byla učiněna. Pokud by tomu tak nebylo, jednalo by se o neobjednané plnění. V takovém případě nemusí spotřebitel společnosti na své náklady nic vracet, ani ho o tom vyrozumět. Společnost by v případě sporu musela prokázat, že smlouva byla se spotřebitelem ohledně konkrétního produktu uzavřena.
V případě podezření na klamavé obchodní praktiky (agresivní obchodní praktiky) lze podat podnět k prošetření České obchodní inspekci. Spotřebitel, který je přesvědčen, že došlo k porušení ustanovení zákona o ochraně spotřebitele, se může obrátit na regionální či ústřední inspektorát České obchodní inspekce. Adresy jednotlivých inspektorátů lze najít na www.coi.cz. Podnět lze podat i elektronicky přes elektronickou podatelnu ČOI na adrese www.coi.cz.
Vážený pane Rýdle,
zboží Vám bylo zasláno dle naší nabídky. Nabízená kolekce 6 ražeb " Ze starých pověstí " . V rámci nabídky této kolekce bylo možné čerpat první ražbu Praotec Čech za zvýhodněnou cenu. V nabídce je uvedeno, že v rámcí série obdržíte další do kompletace.
Pokud nemáte zájem o kompletaci celé kolekce, platíte pouze to zboží, které si ponecháte. Zboží, o které nemáte zájem, posíláte zpět na naší adresu.
Dle obchodních podmínek si zpětnou zásilku hradí zákazník sám.
Všechny tyto informace jste také obdržel v zásilce se zbožím.
Pokud máte další dotazy nebo přání, rádi jsme Vám na naší zákaznické lince k dispozici. Stačí přímo kontaktovat naší společnost.
Pokud komunikujete přes různé komunikační portály, nemůže vždy zaručit, že vaše žádost bude vždy námi registrována.
Děkujeme za pochopení.
reklamační oddělení ČMO
Pošlete mi fakturu na původní objednávku ve výši 199,-Kč. Věci navíc pošlu zpět.
Tím s vámi chci skončit.
Rýdl.
Vážený pane Rýdle,
dle Vašeho přání Vám ukončujeme vaši sbírku. Potvrzení s vyjádřením obdržíte také prostřednictvím České pošty.
reklamační oddělení ČMO