dobrý den obracím se na vás nebot jsem odeslal stížnost 4.1 na proficredit u které máme pujčku.do dnešního dne z jejich strany žádná reakce i přesto že zaslali potvrzení k předání reklamace. Poté jde hlavně o poplatky za odložení platby. za odložení jedné splatky chtějí jednu měsíční splátku navíc tudíž u nás se jednalo o 2xodlození a poplatek necelých 16tis. Chci se zeptat zda je toto unosné a poplatek je takto navýšený a na místě.Přijde docela dost přemrštěný..je jasné že tam nějaký poplatek být muže ale za jedno odložení chtít necelých 8000kc nám přijde hodně. Nikdo od profi credit se nám k dnešnímu dni k tomu nevyjádřil a uvažujeme o předání na jiné uřady..na reklamaci je přeci ze zákona 30 dnu...Děkuji Procházková
vyjádření společnost návrh na nějaké řešení.
Podle § 122 odst. 3 zákona o spotřebitelském úvěru nesmí souhrn výše všech uplatněných smluvních pokut přesáhnout součin čísla 0,5 a celkové výše spotřebitelského úvěru, nejvýše však 200 000 Kč.
Uplatněná smluvní pokuta také nesmí přesáhnout 0,1 % denně z částky, ohledně níž je spotřebitelka v prodlení, je-li spotřebitelka v prodlení s plněním povinnosti peněžité povahy.
Pokud spotřebitelka nesouhlasí s postupem společnosti a zároveň již využila možnosti reklamovat poskytované služby přímo u společnosti, může podat návrh na zahájení řízení u finančního arbitra. Finanční arbitr je příslušný pro řešení sporů mezi spotřebitelem a společností při nabízení, poskytování nebo zprostředkování úvěru. Formulář k podání návrhu na zahájení řízení je možné vyhledat na webové adrese www.finarbitr.cz/cs/reseni-sporu/pruvodce-podanim-navrhu.html.