Dobrý den.
V 5 měsíci tohoto roku jsem si založil profil na seznamce:
www.rychlyflirt.cz a posléze si zaplatil členství na 1 měsíc. Poté jsem zjistil, že se jedná o podvod, takže jsem web přestal navštěvovat. Řádně sem si nepřečetl podmínky, takže jsem nevěděl, že se členství obnovuje a automaticky prodlužuje. Upomínky mi chodili do složky spam, takže jsem nevěděl co se děje. Poslední upomínka byla taková že mi napsali tento text:
(Moje jméno), uhraď svůj dluh a odemkni opět svůj účet
Bohužel stále máš nevyrovnaný požadavek tvého VIP členství ve výši 499 Kč . Pokud neobdržíme obratem tvoji platbu, musíme tvůj případ předat naší inkaso kanceláři , co ti přinese další náklady .
Včera mi přišel email od společnosti: inkasso@fairmount.de, který obsahoval tento text:
Dear Sir/Madam (Moje příjmení),
We refer to our previous correspondence and have to inform you that the claim by our clients has still not been settled. We
are unable either to understand or accept your payment behaviour. You made use of chargeable services of the online
community rychlyflirt.
We have still not been able to post a payment settlement in spite of several reminders from our clients and from this office.
We therefore request you once again to pay the sum in the amount of EUR 55,75 without delay, but no later than
24.08.2017
into the account shown here. We have already been instructed to pass the matter to the contract law firm if this deadline
expires without settlement.
This law firm will apply without delay to the local district court for an order for payment against you, which will lead to further
costs for you to pay, as well as inconvenience.
For this reason, we can only recommend that you avoid this further escalation and ensure on-time payment in full. The
case will be immediately closed here after payment is received.
Best regards
Bank account:
Postbank AG
IBAN: DE66 7001 0080 0004 0858 08
BIC: PBNKDEFF
Dnes ráno jsem zaplatil poplatek/dlužnou částku(1800,-KČ) platební kartou společnosti: www.rychlyflirt.cz, takže tam již dluh nemám. Zaplatil sem za 6,7,8 měsíc. Ihned poté sem vyplnil šablonu, kterou mají na stránce a zažádal sem o výpověď/výpověď mého předplatného a zaslal ji faxem a taktéž e-mailem. O pár hodin mi přišla odpověď:
Ahoj (Můj email),
děkujeme Ti za tvou zprávu,
Tvou výpověď jsme přijali a zpracovali. Tím tvé členství vyprší dne 10.09.2017.
Můžeš se samozřejmě kdykoliv znovu přihlasit jako premiový člen!
Bylo by přece škoda již dále neflirtovat!
S pozdravem,
Katka
Předpokládám, že se společnosti www.rychlyflirt.cz je vše uzavřené a nadále nebudou problémy, ale prosím o pomoc ohledně té inkasní společnosti. Musím inkasní společnosti také zaplatit částku, kterou uvádí a nebo to mysleli tak, že mám zaplatit pouze stránce www.rychyflirt.cz (což už je provedeno) ? Celá zpráva, kterou mi zaslali je výše...
Děkuji.
Rychlyflirt.CZ, Dateyard, AG
Prosím o vysvětlení jak dále pokračovat a jestli musím zaplatit inkasní společnosti zvlášť a nebo je již vše v pořádku.
Byl-li již dluh splacen, závazek mezi spotřebitelem a společností zanikl. Odpadl tak i právní titul k vymáhání dlužné částky. Inkasní společnost již tedy není oprávněna vymáhat peněžité prostředky. Spotřebitelovi doporučujeme, aby si uchoval e-mail, ve kterém společnost potvrzuje, že dluh byl splacen a závazek mezi společností a spotřebitelem zanikl (zanikne). Tento e-mail je rovněž možné přeposlat inkasní společnosti jako důkaz, že byl dluh splacen.