Miroslav Dvořák

#17517Oprava myčky Elektrolux

17.08.2017, před 7 lety

ZDena Faustova

Nechala jsem si opravit u dané firmy myčkku.Jak to chodí přijel opravář a vše probíhalo v pořádku.jelikož je myčka 14 et stará domluvili jsem se ,že pokud oprava bude do 1000 kč at se opravi.Myčku si zaměstanec odvezl. Podotýkám moc příjemný pán. Asi cca za týden volal majitel firmy pan Dvořák. Velice arogatní a sprosty človek. Ěe mám myčku opravenou mám si pro ní osobně dojet. Jelikož já mám i malé auto a myčku ai neumím zapojit, řekla jsem mu at mi ji přiveze. A to už by první problém. Dále mi jen tak sdelil, že oprava bude stat 2200 kč .Já jsem mu říkala,že proč nezavolali .že jsme yi domluveni na jiné částce,ale budiž tak sjem zmhouřila oko,ale co se dělo následně. Jednoho odpoledne zavolal pan Dvořák, e 4 přiveze myčku. JElikž jsme byla mimo domov domluvili jsem se ,že nevim zda to stihnu, řada nadavek od ,že ho nebudu **** atd. to je jeho běžná mluva až po pokládání telefonu. Nakonec mi řekl, že myčku nikam neveze. když jsem dorazia domu jaké ylo překvapeni,že po pul hodině dany majitel přijel a cena myč už byla drazší o 700 kč jak mi bylo sděleno o DPH.JElikož jsem z touto cenou nepočíla, řekla jsem mu rovnou, že tuto částku zde nemám ,že mu dám 2000 kč a zbytek pošlu přes účet.Ae mysím si že y se cena orpavy měa išit cca o 20%.Zase spousta nadavek a výrůžek. Dopadlo to tak ,že myčku si odvezl a nemám ani myčku ani dvířko k dané kuchyni,což mi způsouje škodu na kuchyni. Prosím dala jsem to už na ČOI a vše asi bud řešit soudně.

myčka elektrolux

přivezeni myčky ale ne panem Dvořákem zapojeni zaplaceni nejvice 2000 kč

23.8.2017 11:17, před 7 lety

Zjistí-li zhotovitel po uzavření smlouvy, že cenu určenou odhadem bude třeba podstatně překročit, oznámí to objednateli bez zbytečného odkladu s odůvodněným určením nové ceny. Neučiní-li to bez zbytečného odkladu poté, co potřebu zvýšení ceny zjistil, anebo zjistit měl a mohl, nemá právo na zaplacení rozdílu v ceně. Překročení ceny díla je podstatné, zvýší-li se cena určená odhadem o více než 10 až 20 %.

Pokud zhotovitel požaduje vyšší částku a oznámí to objednateli včas, může objednatel od smlouvy o dílo odstoupit za podmínky podstatného překročení ceny. Poměrnou část původně určené ceny zhotoviteli zaplatí, má-li z částečného plnění zhotovitele prospěch. Neodstoupí-li objednatel od smlouvy bez zbytečného odkladu po doručení oznámení o vyšší ceně, platí, že se zvýšením ceny souhlasí. Pro odmítnutí zvýšení ceny u smlouvy o dílo doporučujeme použít písemnou formu, zvláště je-li i smlouva o dílo písemná.

Nebude-li možné vyřešit spor smírnou cestou, má spotřebitelka možnost využít mimosoudního řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese https://www.coi.cz/informace-o-adr/.

10.12.2017 20:17, před 7 lety

Podnikatel byl o podané stížnosti informován, bohužel však dosud neprojevil zájem se k případu vyjádřit. Vzhledem k tomu, že služba VašeStížnosti.cz funguje na principu oboustranné dobrovolnosti, jsme nuceni stížnost uzavřít.

V případě potřeby další konzultace se spotřebitelka může obrátit na naši poradnu na telefonní lince 299 149 009. Spotřebitelka má také možnost využít mimosoudního řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.