Dateyard, AG

#17612Nemožnost zaplacení dlužné částky po zrušení VIP členství

23.08.2017, před 7 lety

Jiří Recmaník

Dobrý den, po velkých peripetiích, kdy se mi podařilo zrušit VIP členství, jsem chtěl zaplatit dlužnou částku. Po několika pokusech různými kreditními kartami, kdy jsem dostal odpověď - platba kreditní kartou byla zamítnuta - jsem byl neúspěšný. Přicházejí upomínky k zaplacení s navýšením o poplatek, ale stále nejde částka zaplatit. Zaslal jsem několik mailů, ale společnost nereaguje. Jak mám dále postupovat? VIP členství mi skončí kolem 20.října. Děkuji za info.

Jedná se o web: najdi-rande.online

Pokud to bude možné, ukončit veškeré aktivity na výše uvedeném webu, nedoplácet nic, protože jsem se k ničemu písemně, ani ústně, nezavázal. Před zaplacením VIP členství nebyla ani zmínka o pravidelném placení. Až po zaplacení zaslali nějaké jejich podmínky, které jevily známky podvodu, který jsem bohužel nebral dost vážně. Na každém kroku prohlašovala společnost, že vše je jednoduché a není v ničem problém. Základní problém však je v komunikaci a nemožnosti zjištění jakéhokoli tel. kontaktu, který by snad vše vyřešil.

28.8.2017 11:44, před 7 lety

Doporučujeme spotřebitelovi, aby si e-mailovou konverzaci pečlivě zdokumentoval a uchoval. Pokud společnost neumožnila spotřebitelovi údajný dluh splnit, ocitá se v prodlení. Pokud je společnost v prodlení, není spotřebitel odpovědný za své prodlení. Společnost by tedy nemohla žádat zákonný úrok z prodlení a případnou náhradu škody.

Pokud by společnost hrozila exekucí na údajně dlužnou částku, platí, že případnou exekuci by musel nařídit nejprve soud (inkasní společnosti nemají žádná další oprávnění oproti běžnému věřiteli, nejedná se o exekutora). V případě, že se společnost rozhodne vymáhat údajný dluh spotřebitele vůči společnosti soudní cestou, musela by prokázat, že údajný dluh vznikl a trvá (např. by musela prokázat, že spotřebitele řádně informovala o všech vlastnostech služby a o její ceně).

Vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční subjekt se sídlem ve Švýcarsku mimo Evropskou Unii, nelze kontaktovat Evropské spotřebitelské centrum působící při České obchodní inspekci, nýbrž dozorový orgán přímo v zemi sídla provozovatele.

12.12.2017 20:20, před 7 lety