Dobrý deň, už týždeň riešim, na reklamačnom oddelení O2, 2 problémy,
ani jeden mi neuznali, že to nemám podložené telefónnou komunikáciou,
pritom už 2 x urobili chybu na pobočke a nedokážu si to priznať na pobočke, a stále ma posielajú na reklamačné oddelenie, čo mám robiť? dokážem sa nejak domoct pravdy?
1. prípad bol, že pri zmene tarifu, mi nastavili pripoistenie do zahraničia, ktoré som nechcel, a po pár dňoch na SR som si to bol na pobočke v ČR zrušiť!!! .. na pobočke mi dali do rúk telefón, kde som si na ich telefonickej linke nastavil nový tarif, samozrejme ma neinformovali, že tam mám poistenie do zahraničia, pani na reklamačnom mi tvrdila, že som si to musel domluviť na pobočke zvlášť, lebo v tom telefónnom zázname mi to jej kolega naozaj neponúkal, čo je samozrejme blbosť!!! dali to tam automaticky akurát sa mi kolega na pobočke o tom zabudol zmieniť a ja som to podpísal a nevedel o tom...
2. prípad: v pondelok mi volali z nabidkou nového tarifu, na čo som im odpovedal, nie ďakujem, mne skončila závaznosť, podívam sa u iného operátora, chcem mať tarif bez zaväzkov, pani na linke mi povedala, že sa mi automaticky predĺžila viazanosť, že som si to nezrušil, čo som samozrejme netušil! kolega na pobočke mi to nepovedal ani keď som mu na pobočke povedal, že chcem ukončiť viazanosť s O2, povedal mi kedy mi končí viazanosť k akému termínu, ale, že mám poslať žiadosť o ukončenie prolongace mi zatajil...na reklamáciach mi povedali, že som to mal priložené k nejakej faktúre 2 mesiace pred ukončením, viazanosti...čo mi príde tiež divné, že mi nepošlú túto informáciu zvlášť, ani kolega na pobočke mi to nepovie!!!!
a pani vedúca ma s kolegom na pobočke nechcela konfrontovať, že to vyriešim na reklamačnom...čo sa mi nepodarilo!!!
tarif upresnim, viac krát sa menil...ide o osobné telefónne číslo
požadujem o zrušenie viazanosti s O2, a vrátenie penazí za poistenie v zahraničí, tým myslím, ako som bol doma na SR!!!, a už som nad týmto problémom strávil minimálne 5hodin a viac, to neviem ako mi vynahradia, pretoze moj čas mi je cenný!!!
Podle § 63 odst. 10 zákona o elektronických komunikacích je společnost povinna informovat spotřebitele způsobem, který si zvolil pro zasílání vyúčtování, a to nejdříve 3 měsíce a nejpozději 1 měsíc před uplynutím účinnosti smlouvy obsahující ujednání o automatickém prodloužení smlouvy, o možnosti a způsobu, jak ukončit smlouvu. Pokud tedy společnost informovala spotřebitele o automatickém prodloužení smlouvy ve vyúčtování, postupovala v souladu se zákonem.
Pokud však bylo automatické prodloužení zrušeno po dohodě se zaměstnancem společnosti, musí společnost tuto dohodu akceptovat, neboť zaměstnanec jedná jménem podnikatele dle § 430 odst. 1 občanského zákoníku jako jeho zástupce a právní jednání zaměstnance podnikatele zavazuje.
Nesouhlasí-li spotřebitel s postupem společnosti, je vhodné uplatnit reklamaci. Společnost je povinna vyřídit reklamaci bez zbytečného odkladu, nejpozději do 1 měsíce ode dne doručení reklamace. Doručení vyřízení reklamace musí být provedeno prokazatelným způsobem.
V případě, že společnost reklamaci zamítne nebo uplyne lhůta pro její vyřízení, může se spotřebitel do jednoho měsíce ode dne doručení vyřízení reklamace (nebo uplynutí lhůty pro její vyřízení) obrátit na Český telekomunikační úřad s námitkou proti vyřízení reklamace (vzorový formulář je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3295/namitka-k-ceskemu-telekomunikacnimu-uradu-proti-vyrizeni-reklamace-sluzby-elektronickych-komunikaci). Řízení je zpoplatněno (100,- Kč) a pracovníci Českého telekomunikačního úřadu na základě dodaných podkladů rozhodnou, zda společnost postupovala správně, či ne.
Hezký den,
ráda vše prověřím, požádám však o doplnění telefonního čísla a pro ověření také rodného anebo referenčního čísla, abych si mohla vše dohledat.
Renáta Drastichová
Guru pro Social Media, O2 CZ