Sorda s.r.o.

01.09.2017, před 7 lety

Žaneta Žroutová

Drevenepalandy- PODVOD!!!
Dobrý den
ráda bych Vás upozornila na podvod s dřevěnými palandami na míru. Jedná se o firmu SORDA s. r.o. Na sbazaru.cz je inzerát na dřevěné palandy. Nejdřív je veškerá komunikace v pořádku, je zaslaná smlouva a požadovány peníze na účet předem vzhledem k palandám na míru. Zboží má být doručeno do 10 dnů od připsání peněz na účet a dále máte možnost odstoupit od smlouvy v případě, že vám do 14 dnů od termínu kdy má být zboží dodáno dodáno nebude.
U nás termín kdy měli být dodané byl 17.8. ten den se nikdo neozval a tak jsem na udaný telefon v emailu volala a bylo mi zděleno, že je problém s dopravou a tedy v pondělí či úterý je dodají. V pondělí se opět nikdo neozýval a tak jsem opět volala a už mi nebyl telefon zvednut, volala jsem tedy z jiného čísla a bylo mi zděleno, že je měli v jednu hodinu nakládat a že za chvíli zavolá, už nezavolal a obě čísla nebral. v úterý hned ráno jsem volala z třetího čísla a opět mi bylo zděleno, že je problém s dopravou a dnes je budou předávat PPL. Do středy se nikdo neozval, na emaily nikdo nereagoval čísla nebral. večer se jim dovolal manžel a bylo řečeno, že zboží osobně přiveze v pátek ve 12:00.
Nakonec byla palanda přivezena v sobotu, palanda nebyla úplná a opět bylo slíbeno, že chybějící části přiveze osobně v pondělí. Od pondělí už se neí možné dovolat a tím to beru za uzavřené.
Palandu, tedy dodali neúplnou a to co přivezli je křívé.

Odstoupení od smlouvy podávát nebudu, musela bych zboží zaslat výrobci a bojím se, že už bych neviděla ani to co nám dovezl a ani peníze.
Požaduji náhradu materiálu ze kterého jsme si museli palandu dodělat.

4.9.2017 12:35, před 7 lety

Nemá-li věc vlastnosti, které byly sjednány (zboží není kompletní), je věc vadná. Má-li věc vady, může spotřebitelka dle § 2169 odst. 1 občanského zákoníku požadovat po prodávajícím opravu věci nebo dodání nové věci. Žádat dodání nové věci je ale možné pouze, pokud to není vzhledem k povaze vady neúměrné. Nelze-li vadu odstranit opravou nebo výměnou, má spotřebitelka právo odstoupit od smlouvy a požadovat vrácení peněžních prostředků. Místo výše uvedených způsobů nápravy může spotřebitelka požadovat přiměřenou slevu podle § 2169 odst. 3 občanského zákoníku. Jelikož se vada projevila v prvních šesti měsících od převzetí zboží, znamená to, že v případě soudního sporu by musel prodávající prokázat, že zboží vadné nebylo.

Nepřijme-li prodávající zboží k reklamaci, dopouští se přestupku, za který mu může být udělena pokuta až do výše 3 000 000,- Kč. Dozor nad dodržováním povinností uložených zákonem o ochraně spotřebitele provádí Česká obchodní inspekce. Má-li spotřebitelka důvodné podezření, že prodávající porušil povinnost uloženou mu zákonem, je vhodné obrátit se na tento úřad. Podat podnět je možné prostřednictvím následujícího webového odkazu https://www.coi.cz/pro-spotrebitele/rady-a-informace-prava-spotrebitelu/podani-stiznosti-podnetu-dotazu/.

13.12.2017 07:45, před 7 lety