Dne 9.12.2012 jsme zakoupili v obchodě Elektro World České Budějovice IPAD APPLE. V srpnu 2012 se projevila závada s tím, že pokud se tablet úplně vybil, nereagoval na nabíječ. Závadu jsme reklamovali u smluvního partnera APPLE u společnosti VSP Data a.s.
Reklamace byla zamítnuta s odůvodněním, že zařízení má nízkou výdrž baterie a má naražený roh, což nesplňuje záruční podmínky APPLE.
Mimochodem jsme se informovali a zjistili jsme, že záruční podmínky pro český trh neexistují.Při převzetí tabletu nám pracovník v prodejně jakousi supernabíječkou dobil a IPAD fungoval do listopadu 2013, kdy se závada opětovně projevila. Závadu jsme opět reklamovali u společnosti DirectCom, ale reklamace byla vzhledem k naraženému rohu není možné reklamaci uznat. Domníváme se, že naražený roh nemůžete v žádném případě ovlivnit funkci přístroje. To se prokázalo i tím, že po první reklamaci byla konstatována nízka výdrž baterie, ale po supernabití tablet normálně fungoval.
APPLE IPAD WIFI 16GB BLACK výr.č. sdmrjf3sudfhw
Výměna tabletu nebo vrácení peněz
Zakoupený výrobek lze vždy reklamovat u prodejce, případně u autorizovaných servisů, na které sám odkazuje. Jakákoli ustanovení, která by omezovala práva vyplývající ze záruky jsou dle § 627 odst. 3 občanského zákoníku neplatná. V případě, že je spor o příčinu vady, lze k jejímu posouzení využít služeb soudního znalce, který příčinu vady odborně zhodnotí a vyhotoví znalecký posudek.
Hezky den,
dekujeme predevsim za zprostredkovani nazoru zakaznika a samozrejme je nasi snahou objasnit jeho pochyby o profesionalnim servisnim zasahu pripadne mu pomoci, pokud jeho problem pretrvava.
Záruční podmínky firmy Apple pro cesky trh samozřejmě existují, viz:
navíc je na ně odkaz v každém zařízení v menu: Obecné - Informace - Právní dokumenty - Záruka
Jak je videt i ze stiznosti zakaznika, oba nezavisle servisy postupovali ve shode mezi sebou a to i ve shode s temito zarucnimi podminkami.
K iPadu byl dodán do servisu neoriginální adaptér určený pro iPhone a nikoliv iPad, který ma vykon pouze 5 W a nikoliv 10W , coz je vykon originalni nabijecky pro tato zarizeni. ( a ktery je zrejme zakaznikem nazyvan "supernabijeckou" ) Na tento fakt byl zakaznik upozornen a je to zaznamenano i v servisni zprave, nabijeni timto neoriginalnim adapterem muze mit i vliv na momentalni kapacitu baterie.
Cenová nabídka byla vytvořena z důvodu mechanickeho poškozeného rohu iPadu viz existujici fotodokumentace, diagnostikována byla i nízká výdrž baterie, doporucujeme pouzivani originalniho adapteru. Pokud jakekoliv problemy zakaznika stale pretrvavaji, at se prosim obrati na nas apple@vspdata.cz servis a nebo i primo na mne zitek@vspdata.cz , urcite se mu pokusime pomoci.
Hezky den i vikend preje Jindra Zitek, reditel VSP DATA
Stížnost uzavřena z důvodu dlouhodobé nereakce spotřebitele.