Dne 13.11.2013 jsem zakoupila v Jihlavě masážní přístroj od společnost Health end Beauty za 5990.-Kč. Doma po poradě s rodinou jsem se rozhodla, že přístroj vrátím a týž den jsem jej spolu s dopisem, že odstupuji od smlouvy, odeslala na adresu společnosti. Do této doby jsem peníze nedostala.
Masažní přístroj
Vrácení peněz
V případě, že je smlouva uzavřena mimo prostory obvyklé k podnikání, je kupující oprávněn od smlouvy do 14 dnů od jejího uzavření odstoupit dle § 57 občanského zákoníku. Prodejce je povinný do 30 dnů od odstoupení vrátit zaplacení finanční částky.
Společnost Health & Beauty s.r.o. je nyní v insolvenčním řízení, které je ve stavu: před rozhodnutí o úpadku. Je třeba přihlásit pohledávku do probíhajícího insolvenčního řízení prostřednictvím formuláře http://portal.justice.cz/Justice2/MS/ms.aspx?j=33&o=23&k=4732&d=203883. Přihlášku je třeba uplatnit u Městského soudu v Praze pod spisovou značkou: MSPH 90 INS 31253 / 2013.
Společnost Health & Beauty s.r.o. se rozhodla nevyužít službu VašeStížnosti.cz pro řešení sporů se svými zákazníky. Vzhledem k tomu, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena.
Spotřebitelé mají nadále možnost pokračovat v řešení sporu v občanskoprávním řízení. Úpadek společnosti nebyl prohlášen. Před samotným podáním žaloby doporučujeme zaslat společnosti předžalobní výzvu dle § 142a občanského soudního řádu. Vhodné je také právní zastoupení. Seznam advokátů je k dispozici na http://www.dtest.cz/advokati.