Na internetu jsem si objednala nůžky Fiskars při druhém použití se mi zlomil nůž, byla jsem překvapená, protože tento tip uvádí, že jsou na silné větve.Nůžky jsem poslala poštou na reklamaci, do 14 dnů mi přišel email, že moje reklamace byla úspěšně vyřízena a poslána PPL. Nůžky jsem převzala a až jsem je rozbalila, tak jsem zjistila, že reklamace je neuznána s vyjádřením, že jsem použila nepřiměřenou sílů a způsobila jsem si to sama.Nůžky mi poslali, ale ulomený nůž už ne, takže jsem dostala neuplné zboží.Volala jsem na prodejnu, že s tím nesouhlasím a že reklamaci nikdo nevyřizoval, že se k tomu pouze vyjádřili podle svého a jak si můžou dovolit mi napsat, že je úspěšně vyřízena, když opak je pravdou! Ptala jsem se, kdo se k tomu vyjádřil, tak mi bylo řečeno, že majitel nebo vedoucí prodejny.Poslala jsem email, že s vyjádřením nesouhlasím a žádám novou reklamaci, že nepostupujou podle reklamačního řádu a nůžky jsem zaslala zpět.Bylo mi odpovězeno pouze emailem, že si trvají na svém, že reklamace je neuznaná a nůžky si mám vyzvednout na prodejně, že jedno poštovné mi už platili a tím to pro ně skončilo! Takže nemám nůžky a kdybych si je chtěla vyzvednout, tak je to pro mě cesta dlouhá 170 km.
Nůžky na větve zn. Fiskars tip. 112290
Žádám zrušení kupní smlouvy.
V případě uplatnění reklamace a jejího následného zamítnutí má kupující nárok na vrácení zboží v takovém stavu, v jakém jej prodejci předal. Pokud byla reklamace uplatněna poštou, je prodejce povinný jej i poštou zaslat zpět.
Pro posouzení příčiny vady lze využít nezávislého odborníka, který by vypracoval znalecký posudek. Pokud by byl posudek ve prospěch kupujícího, má nárok i na proplacení nákladů spojených s reklamací - tedy na proplacení znaleckého posudku dle § 598 občanského zákoníku.
Společnost Gatner Elektromarket s.r.o. byla o podanÉ stížnostI informována. Bohužel doposud neprojevila zájem se ke stížnosti vyjádřit, proto jsme se rozhodli případy uzavřít z důvodu nereakce podnikatele.