Tesco Stores ČR a.s.

#17904Ex-meloun

3 měsíce 2 dny 16 hodin

11.09.2017, před 7 lety

Jitka Konečná

dnes jsem si koupila v Tesku Vršovická 68 B meloun, cena 13,50 kg. Poté co jsme si ho v práci ukrojila, jsem zjistila, že je absolutně bez chuti ... . Nechápala jsem to. Dávala jsme ho ochutnat kolegyni, zda to někdy zažila. Poté jsme zjistila,že na etiketě je napsáno Ex-meloun vodní a až 2 řádky níže malými písmeny napsáno jakost 2. Neznám Ex-melou, expřítel ano, to znamená že už je něco nepoužitelného, meloun skončil v koši, je nepoživatelný, původ Turecko. Do obchodu jsme se zkoušela dovolat, bohužel na této pobočce neberou telefon. Tyto melouny, co prodáváte pod názvem EX-melou, jsou nepoživatelné a já jsme vyhodila 30 kč i meloun.

ex- melou

vrátit peníze a zastavit prodej těchto melounů

15.9.2017 18:41, před 7 lety

Prodávající odpovídá spotřebitelce při převzetí zboží za jakost. Nemá-li věc vlastnosti, které byly sjednány nebo které se dají očekávat, je věc vadná a spotřebitelka může žádat nápravu. Spotřebitelka by měla potravinu bezodkladně reklamovat u prodávajícího a požadovat výměnu zboží za bezvadné, popř. vrácení zaplacené kupní ceny výrobku.

V případě zjištění závad potravin rostlinného původu může spotřebitelka podat podnět Státní zemědělské a potravinářské inspekci, která provádí dozor nad zdravotní nezávadností, rovněž i jakostí potravin, k provedení kontroly uvedené provozovny. Stačí pouze vyplnit formulář podnětu ke kontrole umístěný na internetových stránkách (www.szpi.gov.cz).

Orgán dozoru je oprávněn po provedené kontrole provozovny při zjištěných nedostatcích, uložit podnikateli opatření k nápravě, popřípadě pokutu ve správním řízení. Pokud o to spotřebitelka požádá, mají dozorové orgány povinnost ji vyrozumět do měsíce o postupu v dané věci.

14.12.2017 08:28, před 7 lety