11.11.2013 jsme zakoupili dva antiradary u společnosti JH Holding s.r.o. (www.jhobchod.cz). Po zjištění, že antiradary nesplňují co mají a jsou v praxi nepoužitelné.
Z tohoto důvodu jsme se rozhodli tyto antiradary vrátit ve 14 denní lhůtě. Prodejce jsme informovali a postupovali podle pokynů.
Během prosince jsem se snažil dovolat majiteli e-shopu, avšak marně. Když už jsem se dovolal, tak mi bylo arogantně řečeno, že v pohodě, my to stihneme do zákonné lhůty vyřídit.
Minulý týden tj. 2.1.2014 jsem se dovolal opět asi na 10. pokus. Po oznámení, že pokud to nebudeme ihned řešit, předám celou věc ČOI jsem na pokyn nadiktoval číslo účtu kam mají poslat peníze (ač bylo součástí balení) s tím, že mi bylo řečeno, že peníze ihned pošlou. Dnes je pondělí a peníze stále nikde. Telefon neberou.
Nedostal jsem žádný papír o zahájení reklamace, žádný papír o jeho vyřízení, telefon nezvedají, na e-maily nereagují.
Jak mám postupovat? Jedná se o částku 3.998 Kč.
Děkuji za pomoc.
Antiradar Cobra XRS 9740
Jednoznačně vrácení peněz.
V případě, že je od kupní smlouvy odstoupeno v zákonné lhůtě dle § 53 odst. 7 zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoníku, případně § 1829 zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku je prodejce povinný v zákonné lhůtě zaslat peníze zpět. Pokud se tak nestane, dostává se tak do prodlení a kupující může žádat i úroky z prodlení.
Společnost JH HOLDING s.r.o. byla o podané stížnosti informována. Bohužel doposud neprojevila zájem se ke stížnosti vyjádřit, proto jsme se rozhodli případ uzavřít z důvodu nereakce podnikatele. Případné spory mohou být tedy řešeny pouze v občanskoprávním řízení, nikoli v rámci služby VašeStížnosti.cz, která je založena na principu dobrovolnosti. Spotřebitel může podat k příslušnému soudu návrh na vydání platebního rozkazu. Jedná se o zjednodušené řízení, ve kterém soud rozhodne na základě předložených důkazů bez nařízení jednání.
Společnost JH HOLDING s.r.o. nás požádala o znovuotevření stížnosti, aby mohla připojit své vyjádření. Tímto přeřazujeme možnost reakce na společnost.
Vzhledem k tomu, že společnost již nevyužila možnosti reagovat, a s ohledem na princip dobrovolnosti služby VašeStížnosti.cz jsme se rozhodli stížnost uzavřít.