CZC.cz s.r.o.

#18083Nevyřízení reklamace mobilního telefonu v 30-denní reklamační lhůtě

5 měsíců 25 dnů 3 hodiny

20.09.2017, před 7 lety

MARTINA ŠVEJDOVÁ

Dne 18.8.2017 jsem na pobočce této společnosti v Benešově reklamovala mobilní telefon zakoupený dne 3.7,2017, tzn. 1,5 měsíce starý. První vada, pro kterou jsme ho reklamovali, se projevila po 14 dnech, druhá vada se projevila asi po měsíci. První vada spočívala v tom, že volaný nerozuměl, co se mu říká. Druhá vada spočívala v tom, že se telefon při hovoru sám vypnul anebo ztlumil. Pro tyto vady nebylo možné telefon řádně užívat. Bylo to zoufalé. Po telefonické urgenci poslední den reklamační lhůty v odpoledních hodinách přišel na mail údajně vyřízená reklamace - protokol po mailu, kde se píše, že reklamace se neuznává, a de facto, jsme si to vymysleli. Telefon na obchodě Benešov, stejně jako reklamační protokol, nebyl. Telefon od 18.9.2017 do dnešního dne, putuje jakousi PPL službou po republice. Nikdo se nám neozval, ani z PPL služby ani ze společnosti CZC.cz. Na maily zatím nereagují. Telefonicky se lze spojit pouze s operátory, kteří Vás odvelí na mail na reklamační oddělení s odůvodněním, že mají příliš mnoho reklamací a nestíhají odpovídat na maily. Napsali jsme jim, že odstupujeme od smlouvy a žádáme vrácení peněz za mobilní telefon. Zatím bez reakce.

Mobilní telefon Xiaomi redmi Note 4

Vrácení finančních prostředků

21.9.2017 10:53, před 7 lety

Na žádost společnosti CZC.cz s.r.o. dáváme přednostně prostor pro její vyjádření k podané stížnosti spotřebitele.

17.3.2018 17:58, před 7 lety

Reklamace včetně odstranění vady musí být vyřízena bez zbytečného odkladu nejpozději do 30 dní ode dne uplatnění reklamace, pokud se prodávající se spotřebitelem nedohodne na delší lhůtě. Marné uplynutí této lhůty se považuje za podstatné porušení smlouvy a spotřebitel má právo od kupní smlouvy odstoupit a požadovat vrácení peněžních prostředků. Reklamace se považuje za vyřízenou tehdy, kdy se jí prodávající již nemusí zabývat. To znamená, že zboží musí být připraveno pro spotřebitele k převzetí a spotřebitel je rovněž o vyřízení reklamace informován. Nevyřízení reklamace ve výše uvedené lhůtě je rovněž přestupkem, za který může být prodávajícímu udělena pokuta. Dozor nad dodržováním zákona o ochraně spotřebitele provádí Česká obchodní inspekce.