Penny Market s.r.o.

#18127Citrony - cena neodpovídá gramáži

2 měsíce 22 dnů

22.09.2017, před 7 lety

Ilona Fritzlová

Tak jsem chtěla dnes koupit citrony 500 gramů za 24,90 Kč. Jsem zvyklá si zboží v síťce zvážit. Vážily 225 gramů. Předražení 225%, ČOI by si smlsla. Přizvala jsem prodavačku a ani jeden z následujících 2 ks nevážil ani 300 gramů.

Informovat všechny prodejny a toto zboží ztáhnout z prodeje, nebo upravit cenu.

29.9.2017 11:40, před 7 lety

Prodávající je povinen prodávat výrobky ve správné hmotnosti, míře nebo množství a umožnit spotřebitelce překontrolovat si správnost těchto údajů. Pokud prodávající poruší tuto povinnost, dopouští se přestupku, za který mu hrozí pokuta od České obchodní inspekce až do výše 5 000 000,- Kč. Má-li spotřebitelka důvodné podezření, že prodávající porušuje svou zákonnou povinnost, má možnost obrátit se na Českou obchodní inspekci.

Pokud věc nebyla spotřebitelce dodána ve sjednané hmotnosti, má spotřebitelka možnost žádat po prodávajícím nápravu. Spotřebitelka by měla potravinu bezodkladně reklamovat u prodávajícího a požadovat výměnu zboží za bezvadné (v odpovídající hmotnosti), popř. vrácení zaplacené kupní ceny výrobku. Místo výše uvedených způsobů nápravy může spotřebitelka taktéž žádat přiměřenou slevu.

14.12.2017 17:22, před 7 lety