DD, jsme senioři, 77 let, vybrali jsme si dle www ck neckermann hotel 50m od pláže, což je pro nás klíčové kritérium pro výběr hotelu, protože se obtížně pohybuji, s berlemi. Na webu ck inzeruje pro hotel Zefir Beach, (naše smlouva č. 4543213), vzdálenost 50m. viz https://www.neckermann-online.cz/zeme/bulharsko/slunecne-pobrezi/zefir-beach/ a rovněž katalog CK. Toto je nepravdivé, vzdálenost je 6x větší, cca 300 m, což jsme v aplikaci google maps změřili přesně. Pro někoho je to jedno, pro mne to bylo přes písečné duny nedostupné, k moři jsem se nedostala, byla jsem u bazénu. Ihned na místě jsme reklamovali,bezvýsledně, následně po návratu písemně. CK zamítla a trvá na 50m. Skutečně lže a klame v reklamních materiálech. Nám toto zkazilo dovolenou, Je nám přes 77 let a do tohoto hotelu bychom nikdy nebyli jeli, kdyby bylo uvedeno, že je to cca 300 m. Každá dovolená je pro nás svátkem, proto ji pečlivě a s předstihem vybíráme. Požadujeme finanční kompenzaci za zkažený pobyt u moře. Děkuji Vlasta Hornerová
CK Neckerman smlouva č 4543213
Sleva z celkové ceny zájezdu. Moc jsme se těšili avšak k moři jsem se nedostala.
Jestliže dovolená neprobíhá tak, jak by měla, a rozchází se ujištění cestovní kanceláře nebo očekávání zákazníka s realitou, má cestovní kancelář povinnost zajistit nápravu. Nároky spotřebitele se liší podle závažnosti nedostatků a možnosti jejich odstranění. Odstranitelné nedostatky by se měly řešit přímo na místě ve lhůtě určené spotřebitelem. U vad, se kterými se toho moc nenadělá, zbývá pouze právo na finanční kompenzaci. Sleva přichází do úvahy za situace, kdy typicky není možné vadu odstranit nebo už na to není čas. K reklamaci musí být doloženy podklady, které prokazují výše uvedené. Fotografie či video obecně spadají mezi důkazní prostředky.
Pokud společnost bude trvat na zamítnuté reklamaci, bude nutné domáhat se svého práva soudní cestou. Od 1. února 2016 začalo fungovat mimosoudní řešení spotřebitelských sporů při České obchodní inspekci. Spotřebitel se může tedy také obrátit na tento úřad (návrh na zahájení mimosoudního řešení sporů je možné podat přes následující webový formulář https://adr.coi.cz/cs).