Nábytek Harmonia s.r.o.

#18238Vrácení zakoupené skříně

2 měsíce 15 dnů

29.09.2017, před 7 lety

Viktorija Vojkuvkova

Dobrý den objednali jsme se skříň zaplatily zálohu a čekali na skříň dneska jsme pro ni byli ale nenapadlo by nás že se vyrábí skříň z lamina 1.2 byli jsme z toho v šoku a i hned jsme se ptali jestli by bylo možné že když zaplatíme nějakou pokutu že ji nechceme a bylo nám řečeno že to nejde skříň jsme odvezli ale je v neporušeném obalu a chtěli by jsme ji vrátit ale v obchodě nám tvrdí že to nejde poraďte prosím dekuji

Trojdverova skříň

Chceme ji vrátit a aby nám vrátili peníze protože v obchodě nám tvrdí že to nejde.

10.10.2017 08:46, před 7 lety

Jelikož z popisu stížnosti vyplývá, že zboží bylo vyrobeno na zakázku, nemá spotřebitelka právo od smlouvy odstoupit bez udání důvodu ve lhůtě čtrnácti dní od převzetí zboží (dle § 1837 písm. d) občanského zákoníku).

Nemá-li však věc sjednané vlastnosti (pro výrobu věci byl sjednán jiný materiál), má spotřebitelka možnost uplatnit reklamaci. Má-li věc vady, může spotřebitelka dle § 2169 odst. 1 občanského zákoníku požadovat po prodávajícím opravu věci nebo dodání nové věci. Žádat dodání nové věci je ale možné pouze, pokud to není vzhledem k povaze vady neúměrné. Není-li možné vadu odstranit těmito způsoby, má spotřebitelka právo od smlouvy odstoupit a žádat vrácení peněžních prostředků. Místo výše uvedených způsobů nápravy může spotřebitelka požadovat přiměřenou slevu podle § 2169 odst. 3 občanského zákoníku.

Prodávající má ze zákona o ochraně spotřebitele povinnost informovat spotřebitelku o vlastnostech prodávaných výrobků. V případě porušení této zákonné povinnosti může být prodávajícímu udělena pokuta za přestupek. Pokud prodávající spotřebitelku o vlastnostech prodávaného výrobku řádně neinformoval, mohla by spotřebitelka taktéž namítat neplatnost kupní smlouvy, neboť byla uvedena prodávajícím v omyl o rozhodující okolnosti důležité pro sjednání kupní smlouvy.

Má-li spotřebitelka důvodné podezření, že prodávající porušil svou zákonnou povinnost, má možnost obrátit se s podnětem na Českou obchodní inspekci. Více ohledně podání podnětu je možné vyhledat na následujícím webovém odkazu https://www.coi.cz/pro-spotrebitele/rady-a-informace-prava-spotrebitelu/podani-stiznosti-podnetu-dotazu/.

14.12.2017 17:54, před 7 lety