Strong Fellow s.r.o.

#1826Odstoupení od smlouvy, vrácení prvních dvou splátek

8 měsíců 9 dnů 3 hodiny

08.01.2014, před 11 lety

Andrea Jablonická

14.8.2012 přišla na návštěvu moje švagrová s kamarádkou p. Janou Pavelkovou IČO: 87510871 s nabídkou práce, uzavřela jsem smlouvu na nákup filtračního zařízení AQUA PRO M 800 s firmou Reinsurance Company s.r.o.-IČO:29194628, zboží mělo být dodáno pa zaplacení, nebyla jsem poučena o odstoupení. Zboží bylo na splátky u dceřinné firmy Strong Fellow s.r.o.IČO: 29353688. Ze zákona jsem měla na odtoupení 1 měsíc popř. 1 rok Odstoupila jsem doporučeně na základě § 57 ods. 1 zákona č. 40/1964 občanský zákoník. V té době ani tento paragraf 2 měsíce podle zákona neplatil, stejně mi odstoupení zamítli a peníze nevrátili. Peníze byly za 1. a 2. splátku.
Od tohoto odstoupení se mi veškerá korespondence vrací jako nedoručená.Měla to být práce se zprostředkováním tohoto filt. zařízení na ŽL. ŽL jsem si neotevřela. Do smluv je ručně dopisováno a nová mi nebyla dodána. Od firmy Strong Fellow s.r.o. my došli dopisy jako,zamítnutí odstoupení od smlouvy, první upomínka, upomínka před žalobou.

filtrační zařízení pro úpravu pitné vody AQUA PRO M 800

Písemné odstoupení od smlouvy a vrácení první a druhé platby (4.190,- +1.050,-)- celkem 5.240,-kč.

13.2.2014 12:14, před 11 lety

Spotřebitel může dle § 57 občanského zákoníku odstoupit od smlouvy, která byla uzavřena mimo prostory obvyklé k podnikání do 14 dnů od jejího uzavření. Pokud nebylo zboží dodáno, může spotřebitel odstoupit do 1 měsíce od uzavření smlouvy. V případě, že spotřebitel nebyl poučen o svém právu na odstoupení, platí pro odstoupení od smlouvy lhůta jednoho roku.

17.9.2014 17:33, před 10 lety

Společnost Strong Fellow s.r.o. byla o podaných stížnostech informována. Bohužel doposud neprojevila zájem se ke stížnostem vyjádřit, proto jsme se rozhodli případy uzavřít z důvodu nereakce podnikatele. Případné spory mohou být tedy řešeny pouze v občanskoprávním řízení, nikoli v rámci služby VašeStížnosti.cz, která je založena na principu dobrovolnosti.
Spotřebitel může podat k příslušnému soudu návrh na vydání platebního rozkazu, pokud zboží vrátil. Jedná se o zjednodušené řízení, ve kterém soud rozhodne na základě předložených důkazů bez nařízení jednání. Návrh musí směřovat vůči smluvnímu partnerovi spotřebitele.