VEMEX Energie a.s.

#1827Faktura za plyn

8 měsíců 9 dnů 3 hodiny

08.01.2014, před 11 lety

Tomáš Knittl

v polovině června 2013 došlo k odečetu plynoměru. Na mé naléhání mi byla zaslána faktura v polovině prosince 2013 s nedoplatkem cca 8000kč a splatností k 12.1.2014. Na faktuře jsem zjistil, že chybí uvedena jedna zálohová faktura. Na mé naléhání přes email, mi bylo následně sděleno, že mi novou fakturu nemohou vydat, stará faktura je stále platná a abych pouze nedoplatek ponížil o uvedenou zálohu. To jsem odmítl s tím, že požaduji, alespoň doplněk k faktuře, kde budou všechny náležitosti uvedeny na pravou míru. Nicméně další komunikace je nulová, na emaily nikdo neodpovídá od 30.12. a nemohu se ani dovolat na jejich infolinku. Prosím o radu popř. pomoc.
Děkuji

Prodloužení splatnosti faktury, stornování původní faktury, vystavení nové faktury. Nebo zaslání doplňku k faktuře.

23.1.2014 14:04, před 11 lety

Ve chvíli, kdy je prokazatelně zjištěna chyba ve vyúčtování, která je i prodejcem uznána, je jeho povinností vystavit novou fakturu. Při neuhrazení předešlé vystavené faktury bez jakýchkoli dalších písemných podkladů od společnosti by se tak zákazník dostal do prodlení.

17.9.2014 17:44, před 10 lety

Společnost VEMEX Energie a.s. byla o podané stížnosti informována. Bohužel doposud neprojevila zájem se ke stížnosti vyjádřit, proto jsme se rozhodli případ uzavřít z důvodu nereakce podnikatele.