FORMOTHER s.r.o.

#18350Reklamace

05.10.2017, před 7 lety

pavla pomahacova

Zakoupila jsem na e-shopu 14.11.2016 myčku na nadobí zn.elektrolux EsL7510 Ro.JIŽ 23,3,2017 JSEM MYČKU REKLAMOVALA.MYČKA MĚ BYLA VRACENA PO MESICI S TIM ŽE JE OPRAVENA.Opravena nebyla a firma si myčku opet odvezla a to 23.3.2017,od te doby firma poslala pouze jeden email s tim že myčku do tydne dovezou..DO DNEŠNIHO DNE MYČKU NEMAME A FIRMA NEKOMUNIKUJE ANI PO TELEFONU ANI EMAILEM.

Myčka na nadobí zn.Elektrolux ESL 7510RO

Prosím o vraceni penez z duvodu neduvery k danemu výrobku.

16.10.2017 14:00, před 7 lety

Reklamace včetně odstranění vady musí být vyřízena bez zbytečného odkladu, nejpozději do 30 dnů ode dne uplatnění reklamace, pokud se prodávající se spotřebitelkou nedohodne na delší lhůtě. Marné uplynutí této lhůty se považuje za podstatné porušení smlouvy a spotřebitelka má možnost od smlouvy odstoupit a požadovat vrácení peněžních prostředků.

Pokud společnost nevyřídí reklamaci včas, dopouští se přestupku, za který ji může být udělena pokuta až do výše 3 000 000,- Kč. Dozor nad dodržováním povinností uložených zákonem o ochraně spotřebitele provádí Česká obchodní inspekce. Má-li spotřebitelka důvodné podezření, že společnost porušila povinnost uloženou jí zákonem, je vhodné obrátit se na tento úřad. Podat podnět je možné prostřednictvím následujícího webového odkazu https://www.coi.cz/pro-spotrebitele/rady-a-informace-prava-spotrebitelu/podani-stiznosti-podnetu-dotazu/.

Nereaguje-li prodávající na e-maily, je vhodné zvolit komunikaci v písemné formě (doručeně, nejlépe s dodejkou). V případě, že prodávající nesplní svou zákonnou povinnost včas, je možné jej vyzvat k plnění tzv. předžalobní výzvou dle § 142a občanského soudního řádu. Spotřebitelka také může využít mimosoudního řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.

14.12.2017 18:38, před 7 lety