Dobry den, v Electro Worldu uz nikdy nenakupuji! Dron v hodnote 3199.- fungoval 10 minut!!! A hadejte, jak dopadla reklamace? Uz pri sepisovani reklamacniho protokolu si pan v pardubicke prodejne nedelal hlavu. Kdyz jsem rekla, ze dron pochybne lital, kdyz se vznasel rovnou mi reklcituji "Tak to Vam urcite spadl" No takze ani jsem nedoufala, ze s takovou mi daji nezavadny dron! Samozrejme vse dopadlo podle meho ocekavani, volali mi, jestli budu chtit drona opravit ...za 850.- :) Zavadu jsem si zpusobila sama, spatnou manipulaci, a ze vsechno je mam v prilozenem navodu :) Reklamaci jsem si jeste nevyzvedla, udelam si svuj posudek,nevite ke komu mam poslat drona na posouzeni. Cela vec se mi vubec nezda, zadnym mechanickym manevrem neprosel a fungoval 10 minut a rozhodne ho nevyhodim do kose jenom kvuli Electro Worldu, ktery posledni dobou misto, aby reklamaci resil, tam vse zamita:)
Dron Forever DR-300
Chtela bych doporucit, kde si mohu nechat udelat svuj posudek,
Pokud bylo zboží reklamováno v prvních 6 měsících od jeho převzetí, má se dle § 2161 odst. 2 občanského zákoníku za to, že věc byla vadná už při koupi. V případě soudního sporu by musel prodávající prokázat, že věc v době převzetí vadná nebyla.
Pokud prodávající reklamaci zamítá, má povinnost zamítnutí reklamace řádně odůvodnit. Odůvodnění zamítnutí reklamace by se mělo vztahovat k prokázání skutečnosti, že věc nebyla vadná při převzetí. Vzhledem k síle zákonné domněnky, uvedené v předchozím odstavci, nepovažujeme za prokázání opaku pouhé obecné tvrzení, je nutné zamítnutí přesvědčivě zdůvodnit (nejlépe odborným posudkem). Není-li zamítnutí reklamace řádně zdůvodněno a uplynula-li 30 denní lhůta pro vyřízení reklamace, má spotřebitelka právo od smlouvy odstoupit, neboť její reklamace nebyla vyřízena včas (dle § 19 odst. 3 zákona o ochraně spotřebitele). Více informací je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/nejcastejsi-problemy/zamitl-vam-prodejce-reklamaci-zbozi-prevzateho-pred-mene-nez-6-mesici/25.
Seznam soudních znalců je dohledatelný mimo jiné na webové adrese https://www.dtest.cz/soudni-znalci. Konkrétního soudního znalce však doporučit nemůžeme.
Dobry den,
nakolko nie je nasim cielom ist do sporu so spotrbitelkou vo veci vybavenia záručnej reklamacie R000134588 a uplatnovat dokazovanie riadne a spravne vybavenej reklamacie od povodu vady az po zlucitelnost a nezlucitelnost s vadnou suciastkou, ktora bola vymenena aj napriek skutocnosti ze vada spotrebitelkou deklarovana nebola pricom sa vada nabijania nepotvrdila (opakovana vada), pristupujeme zo strany spoločnosti ElectroWorld k prozakaznickemu pristupu a vyzyvame spotrebitelku:
1. Dostavit sa na predajnu ElectroWorld Cestlice spolu s tovarom, s original predajnym dokladom a týmto emailom
2. Povereny zamestnanec predajne prevezme od spotrebiteľky vyššie uvedene a skontroluje samotny telefon (fyzycky stav, test funcknosti, kompletnost kde neziadame original obal)
3. Ak tovar bude splnat fyzycke a funckne parametre, tj. bez zavad a poskodenia (tak ako bol spotrbiteľkou prevzatý dna 16.5. 2017 a mam za to a je spravne ak tovar nebol dalej uzivany), v tom pripade pristupi spolocnost ElectroWorld k poziadavke „odstupenie od kupnej zmluvy“
Vyššie uvedené spoločnosť ElectroWorld oznamila spotrbitelke aj prostredníctvom ČOI vramci pokusu alternatívneho riesenia sporu.
ďakujem.
S pozdravom.
Mgr. Ingrid Weintragerová
manazer odd. reklamacii
ElectroWorld
Stížnost přeřazujeme na spotřebitele, který má možnost na vyjádření společnosti reagovat.
Bohuzel odpoved se neslucuje s prislusnou uvedenou reklamaci, zrejme se firma Electro world opet spletla jako u posouzeni reklamace a nedodani navodu k poutiti, ktere jsem odevzdala v celkovem prislusenstvi
Jelikož se mezi stranami sporu nepodařilo nelézt smírné řešení sporu, stížnost uzavíráme. Spotřebitelka se svých práv může domáhat soudní cestou. Seznam advokátů je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/advokati.