Dne 22.10.2013 jsem u společnosti reklamoval mobilní telefon iPhone 5 (IMEI 013403000417130) z důvodu razantně snížené výdrže baterie po aktualizaci na nový systém iOS 7. Telefon měl klasické oděrky z běžného provozu a jinak plně funkční. Z "opravy" přišel telefon nefunkční (nešel zapnout) a oprava byla zamítnuta z důvodu "mechanického poškození" telefonu - ano, na hranách byly šrámy, které na telefonu ale při předávání k opravě nebyly! Vodafone jsem kontaktovat oficiální stížností, na kterou reagoval milým dopisem, kde psal že si váží spolupráce, ale mou stížnost neuznává. Po stížnosti na facebookovém profilu Vodafone jsem byl přesměrován na oddělení stížností, kde mou žádost o vyřešení opět zamítli.
Čili jsem k reklamaci předal telefon s nízkou výdrží baterie a vrátil se telefon poškozený a hlavně nefunkční.
Byl bych velice rád, kdyby Vodafone alespoň uvedl telefon do původního stavu, v jakém jsem mu ho předával - čili funkční, byť s malou výdrží baterie.
iPhone 5 16gb white (IMEI 013403000417130)
uvedení do původního/funkčního stavu
V případě, že je v reklamačním protokolu uvedeno, že je telefon funkční, lze prokázat, že v průběhu reklamace vznikla škoda na výrobku, za kterou prodejce odpovídá dle § 421 občanského zákoníku.
Pokud je zde spor o příčinu vady, je vhodné kontaktovat odborníka, který by vady posoudil, včetně příčin a vyhotovil znalecký posudek. V případě, že prodejce pochybil, bude mít spotřebitel nárok i na proplacení nákladů vynaložených na odborné posouzení.
Společnost Vodafone Czech Republic a.s. se rozhodla nevyužít možnosti mimosoudního řešení sporů a nadále je ochotna s nespokojenými zákazníky komunikovat pouze prostřednictvím své infolinky. Případné spory mohou být tedy řešeny pouze ve správním, případně soudním řízení, nikoliv prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz, která je založena na principu dobrovolnosti.
V případě zájmu o doporučení dalšího vhodného postupu kontaktujte poradenskou linku: 299149009.