COMFORT ENERGY s.r.o.

#18425Nedodane led žárovky a již druhá upomínka na zaplacení 2000kc

2 měsíce 12 dnů 3 hodiny

09.10.2017, před 7 lety

Jana Suchynova

Dne 21.8.2017 zazvonili u me 76lete,špatne slyšící matky pracovníci Comfort energy a rekli, že jsou z ČEZu a jdou na revizi. Máma je pustila dál, věřím, že ani neslyšela o čem mluví, podepsala jim papíry o kterých si myslela , že souvisí s revizi a odjela z domu. Jelikož jela za mnou , ukázala mi co podepsala, ihned jsem volala obchodní zástupkyní , která u ní byla a chtěla jsem smlouvu zrušit. Řekla, že musím napsat odstoupení od smlouvy.Pak jsem si všimla, že máma podepsala i papír , že převzala led zarovky a tak jsem se slečny ptala,jak to mám udělat, když máma žádné žárovky neprevzala. To mi ostatně řekla i slečna obchod. zástupkyně, že mámce říkala, že ji kolegyně odjela s autem a že žárovky donese později( bohužel má má máma toto vůbec neslyšela a odjela pryč z domu)Slečna obchod.zastupce mi řekla, že do smlouvy připíše, že má mama ty žárovky neprevzala.Mezitim máme přišly již dvě upomínky na zaplacení 2000kc?????? Nechápu, toto strašení starších lidí, kteří žijí jen z důchodu.Mimochodem, volala jsem slečně obchod.zastupkyni, která byla u mě mámy a ta mi řekla, že Led žárovky,které nepředala mě matce odevzdala v Comfort energy a podepsala i nějaké papír, že jim je odevzdala.Prosim o přešetření těchto praktik .Neustále na Comfort energy volám jestli je ta stížnost již vyřešena a neustále!e slyším, že ji prošetřujou?????

Požadují aby po mě mamce nikdo nepožadoval peníze, za něco co vůbec nedostala!!

18.10.2017 12:43, před 7 lety

Mnoho obcí již na svém území zakázalo podomní prodej, je tedy vhodné se informovat, zda zákaz takovéhoto prodeje neplatí také v místě pobytu spotřebitelky. Byl-li porušen zákaz podomního prodeje, je vhodné o tom informovat obecní úřad. Obchodník, který tento zákaz poruší, může být tímto úřadem za své jednání pokutován.

Pokud byl při při nabízení služeb užit nepravdivý údaj, jedná se o nekalou obchodní praktiku, která je zákonem o ochraně spotřebitele zakázaná. Dozor nad dodržováním povinností uložených zákonem o ochraně spotřebitele na úseku podnikání v energetických odvětvích provádí Energetický regulační úřad. Má-li spotřebitelka důvodné podezření, že společnost porušila povinnost uloženou jí zákonem, je vhodné obrátit se na tento úřad.

Spotřebitelka nemá povinnost platit za zboží, které neobdržela.

20.10.2017 13:11, před 7 lety

Dobrý den paní Suchynová,

jak jste již byla informována prostřednictvím naší společnosti, ověřili jsme okolnosti uzavření Smlouvy č. CMA50206293 u obchodní zástupkyně. Na základě zjištění došlo ke stornování faktury č. 4405510406, na základě které naše společnost uplatňovala nárok na úhradu kupní ceny LED žárovek, v částce 2.000,- Kč.
Přijměte prosím, omluvu za způsobené nepříjemnosti

Lenka Trefná
CE

20.11.2017 09:08, před 7 lety

Žádáme spotřebitelku o potvrzení výše uvedeného a o případné uzavření stížnosti.

21.12.2017 17:16, před 7 lety