Dolfi1920 GmbH

#18431Nekomunikace

2 měsíce 5 dnů 4 hodiny

09.10.2017, před 7 lety

Vladimír Sedlák

Dobrý den,ve čtvrtek 5.9.2017 jsme se s přítelkyní vrátily se zájezdu na Kos(Řecko).Bohužel kufr byl velmi poškozen a hned na letišti v Praze jsme na reklamačním oddělení sepsali protokol.Zároveň jsme obdrželi doklad s hlavičkou Travel service kde byly uvedené tlf.čísla na firmu Dolfi 1920,s.r.o.na kterých prý můžeme problém s poškozeným zavazadlem řešit.První tlf 234602702 je nedostupné(nefunkční),druhé tlf.číslo 775071075 je sice v provozu ovšem ve formě záznamníku,na který nikdo už třetí den nereaguje.Děkuji za vysvětlení.S pozdravem Sedlák Vladimír

Uveďte reálný kontakt,který bude komunikovat.

10.10.2017 10:32, před 7 lety

Podle čl. 17 odst. 2 Montrealské úmluvy odpovídá dopravce za vzniklou škodu v případě zničení nebo ztráty nebo poškození zapsaného zavazadla, jestliže se událost, která způsobila zničení nebo ztrátu nebo poškození, stala na palubě letadla a nebo kdykoli v době, kdy zapsané zavazadlo bylo pod kontrolou dopravce.

V případě poškození musí spotřebitel uvědomit dopravce o poškození neprodleně, jakmile je zjistí, nebo nejpozději do sedmi dnů ode dne převzetí v případě zapsaného zavazadla. Každá reklamace musí být učiněna písemně a předána nebo zaslána ve lhůtě uvedené výše.

Škoda se nahrazuje uvedením do předešlého stavu. Není-li to možné nebo požádá-li o to poškozený, hradí se v penězích. Při určení výše škody na věci se vychází z její obvyklé ceny v době poškození a zohlední se, co poškozený musí k obnovení nebo nahrazení funkce věci účelně vynaložit. Tato pravidla jsou závazná i pro společnost, která vyřizuje reklamaci za dopravce.

Vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční podnikatelský subjekt, doporučujeme spotřebiteli, aby se v případě nevyřešení situace v mimosoudním řešení sporů, obrátil na Evropské spotřebitelské centrum na internetových stránkách www.evropskyspotrebitel.cz, které bezplatně, rychle a efektivně pomáhá spotřebitelům řešit spory s obchodníky z jiného členského státu EU, Islandu nebo Norska.

14.12.2017 23:17, před 7 lety