Zařídil jsem manželce, u této společnosti tarif s měsíčním paušálem 121,- + provolané minuty. Na začátku jsem zaplatil vratnou zálohu. Tato vratná záloha byla dle informací proto kdyby byla naše platební morálka špatná aby se z této vratné zálohy zaplatily provolané minuty a paušál. Vše šlo bezproblém až do doby kdy přišel email z adresy info@ekolektiv.cz o ukončení činnosti poskytování telefonních služeb a stímto emailem přišel i převodový formulář. Převod telefonního čísla proběhl vpořádku, ale poskytovatel služeb mi nevrátil vratnou zálohu. Ukončení smlouvy nebylo z našeho podnětu, ale podnětu poskytovatele služeb a mám tedy za to že by vratná záloha měla být vráce.
Při placení předposlední faktury se bohužel manželce povedlo zaslat platbu se špatným variabilní symbolem(VS: 18358 zaměněno za VS: 183558). Snažil jsem se poskytovatele kontaktovat a informovat ho o této skutečnosti. Bohužel jakýkoliv kontakt s poskytovatelem byl marný. Zasla jsem 3 doporučené dopisy, které se mi vrátily (2* adresát se na adrese nevyskytuje, 1* adresát zásilku nevyzvedl) a několik SMS na telefonní čísla které poskytovatel uvádí na svých stránkách(nikdy se nevrátila zpráva o doručení). Vzhledem k vratné záloze jsem si říkal, že pokud by to nešlo jinak tak vratnou zálohu objetuji za tuto špatně zaslanou platbu, ale vzhledem k nulové komunikaci nemám možnost jakkoliv se s poskytovatelem dohodnout.
dnes 10.1.2014 mi přišla sms o zaplacení dluhu 2220,- a pokud tak neučiním bude dluh předán vymahačské společnosti.
Volání v síti: 0 Kč za minutu. Volání do všech ostatních sítí a pevných linek: 1.21 Kč za minutu SMS do všech sítí: 0.97 Kč Internet v mobilu již od: 96.80 Kč/měsíčně - Měsíční paušál pouhých 121 Kč měsíčně. - Podrobné rozpisy vašich hovorů zdarma. - Smlouva na dobu neurčitou, žádné závazky. - Možnost převést stávající tel. číslo. - Speciální odměny a bonusy za doporučení. - Poskytovatel je eKolektiv od roku 2011 a sít Vodafone
Zaevidování došlé částky na účet, smazat veškeré další pohledávky a vrátit vratnou zálohu
nebo
využít vratnou zálohu na srovnání špatně uhrazené faktury a smazat veškeré další pohledávky.
V případě, že byla platba zaslána pouze se špatný variabilním symbolem, neznamená to, že si ji může poskytovatel služby ponechat. Taková platba by se dle zákona stala bezdůvodným obohacením. Zároveň v případě, že byla smlouva ukončena a poskytovatel měl dle této smlouvy vrátit zálohy, je povinný je v přiměřené nebo stanovené lhůtě spotřebiteli vydat.
Společnost MORION FILM, s.r.o. byla o podaných stížnostech informována. Bohužel doposud neprojevila zájem se ke stížnostem vyjádřit, proto jsme se rozhodli případy uzavřít z důvodu nereakce podnikatele.