včera jsem navštívila benzinku Tesco v Opavě, když jsem přijela ke stojanu, četla jsem si akci , kterou máte ne Tesco Club card, pokud natankuji premiové palivo tak se mi vrátí cena oproti obyčejnému palivu. Na stojanu byl nápis že Natural pistole není v provozu, dlouho jsem zkoušela pistoli jednu nebo druhou, která byla v provozu, nikdo s obsluhy nevyšel ven, i když bylo patrno že si nevím rady. nakonec jsem natankovala premiové palivo a u pokladny mi řekli , že ta akce neplatí že platila jen do 30.9.2017 Ptala jsem se proč tedy mají pořád letáky vyvěšené na stojanech a po celé benzince, ale obsluha se jen usmívala. Odjela jsem tedy a po cestě jsem zjistila , že mi vozidlo cuká, když jsem se podívala na účet z pokladny, zjistila jsem že jsem sice natankovala prémiové palivo ale bohužel benzín do Dieslu.Vrátila jsem se k obsluze a ty obě dvě čučely do mobilu a vůbec se nezajímaly co se děje kolem.Natankovala jsem za 1000,-Kč a ještě jsem s vozidlem odjela,tudíž jsem ho pokazila. Od známých jsem se dověděla, že nadávají všichni na benzinku v Opavě, protože stojany jsou špatně označené.Obsluhu taky nic nezajímá, na benzince visí neplatné akce a tudíž bych chtěla požádat o nápravu. Kdyby obsluha aspon vylezla ven se zeptat jestli nepotřebuju poradit ale nikdo si mě vůbec nevšímal.
Jako spotřebitel jsem byla oklamaná a zmatená neplatným letákem na stojanu i na stěně benzinky.
Nezájem obsluhy co se děje venku, obě seděly a hrály si s mobilem.
Prosím o nápravu dodržování platných a neplatných letáků a přestat tímto klamat spotřebitele.Požaduji finanční náhradu.
Byl-li při prodeji zboží (diesel) užit nepravdivý údaj (stojany byly nesprávně označeny), mohlo by se jednat o klamavou obchodní praktiku, která je zákonem o ochraně spotřebitele zakázaná. Dozor nad dodržováním povinností uložených zákonem o ochraně spotřebitele provádí Česká obchodní inspekce. Má-li spotřebitelka důvodné podezření, že společnost porušila povinnost uloženou jí zákonem, je vhodné obrátit se na tento úřad s podnětem, že byl porušen zákon. Více o podání podnětu je možné vyhledat na webové adrese https://www.coi.cz/pro-spotrebitele/rady-a-informace-prava-spotrebitelu/podani-stiznosti-podnetu-dotazu/. Spotřebitelka může také žádat náhradu škody, která jí vznikla v souvislosti s porušením zákonné povinnosti ze strany prodávajícího.