Albert Česká republika, s.r.o.

#18582Nákup za zaměstnanecké stravenky

22 hodin 10 minut

16.10.2017, před 7 lety

Jaroslava Zítková

Dobrý den,stalo se mi již několikrát,že si v Klidu nemohu nakoupit v Albertu za stravenky(vydělané peníze) které sice Albert přijímá,avšak nemohu si udělat nákup ve výši 750kč,navíc pokaždé to divadlo u pokladny a před lidmi,kde si připadám jak socka,za své peníze si v klidu chci koupit to co potřebuji a za kolik potřebuji a nechci sebou nosit kalkulačku abych se vešla do nařízení obchodu,tyto stravenky jsou bonusem od zaměstnavatele a já se stydím za ně nakupovat,potom co to má za smysl? toto nejsou sociální stravenky kde tento přístup chápu to jsou vydělané peníze moje za které si chci nakoupit,každý měsíc si budu tedy kupovat blbosti ? Albert bude spokojen ale já ne děkuji Zítková

Nemluvě o tom jak odporný je tento obchod+ty drzé prodavačky

limitují nákup za zaměstnanecké stravenky-smím jich použít jen 5ks a ponižují u kasy

Za své peníze,které mám ve stravenkách si chci nakoupit to co já chci a v jakém množství chci,nedostávám je na sociálce ale od zaměstnavatele,který má jistě smlouvu s Albertem,takže bez limitů a se slušným chováním

17.10.2017 12:31, před 7 lety

Dle zákona je jediným platidlem, které musí prodejce přijímat koruny české. Stravenky tedy nejsou zákonným platidlem. Pokud konkrétní prodejce přijímá stravenky je to na jeho rozhodnutí. V takovém případě může mít prodejce, který je přijímá stanovené podmínky jejich uplatnění. To jest nemusí na ně například vracet nebo jen do určité částky.

Na tuto skutečnost musí však být spotřebitel upozorněn předem. Pokud by spotřebitel nebyl předem informován o podmínkách uplatnění a platby přijímanými stravenkami, kdy tato informace by měla být známa předem a vhodně zpřístupněna dle § 12 zákona o ochraně spotřebitele, tak je nutné na to prodejce upozornit. V případě, že by nedošlo k nápravě, je možno obrátit se na Českou obchodní inspekci se stížností.

Přijímání platby prostřednictvím určitých stravenek záleží vždy na smlouvě mezi zprostředkovatelem stravenek a jejich objednavatelem. Pokud je například na vstupních dveřích provozovny prodejce v době návštěvy spotřebitele uvedeno logo zprostředkovatele stravenek, měl by obsluhující personál povinnost platbu stravenkami přijmout.