Dateyard, AG

#18619Vypoved smlouvy, ukoncení automatickeho strhavaní castky predplatného

1 měsíc 27 dnů 8 hodin

17.10.2017, před 7 lety

Roman Kovačik

Přihlásil jsem se do seznamovací služby, kterou provozuje společnost Dateyard AG. pomocí karty jsem zaplatil za platnost služby na jeden měsíc. Jak jsem teď zjistil, společnost mi z účtu přes údaje karty účtuje částku 499,- Kč každý měsíc a to po dobu již min. 2 měsíců a to přesto, že jsem nikde nepotvrdil trvalou platbu.
Dnes jsem výše uvedené společnosti zaslal dva faxy s vyplněným formulářem k výpovědi předplatného na portálu sexsit.cz. Kartu z niž bylo předplatné strháváno jsem dočasně zablokoval.
Seznamku již dávno nepoužívám.

sexsit.cz

ukončení předplatného

28.10.2017 06:14, před 7 lety

Pokud společnost neinformovala spotřebitele o vlastnostech služby (zvláště o ceně, o automaticky prováděné opakované platbě, a o období, na kterou se smlouva uzavírá) nebo tyto informace uvedla nejasně, nesrozumitelně nebo nejednoznačným způsobem, mohly být naplněny znaky klamavého opomenutí, jenž patří mezi zakázané obchodní praktiky. Spotřebitel by v takovém případě nemusel nic platit (pokud by společnost vymáhala údajně dlužnou částku soudní cestou, musela by prokázat, že spotřebitele řádně informovala).

Informovala-li společnost spotřebitele o vlastnostech služby, je nutné smlouvu řádně ukončit, a to výpovědí. Více informací o této problematice je možné vyhledat na webové adrese https://www.dtest.cz/clanek-5829/hledani-dokonaleho-protejsku-vas-muze-prijit-draho.

Pokud spotřebitel výpověď smlouvy zaslal společnosti prokazatelnou formou, popřípadě se pokoušel zaslat (např. formou uváděné emailové adresy nebo faxu), ale z důvodů na straně podnikatele mu to nebylo umožněno, stačí společnosti prokázat snahu o včasné a řádné vypovězení smlouvy.

Doporučujeme vždy si případnou e-mailovou konverzaci pečlivě zdokumentovat a uchovat. Pokud by společnost hrozila exekucí na údajně dlužnou částku, platí, že případnou exekuci by musel nařídit nejprve soud (inkasní společnosti nemají žádná další oprávnění oproti běžnému věřiteli, nejedná se o exekutora). V případě, že se společnost rozhodne vymáhat údajný dluh spotřebitele vůči společnosti soudní cestou, budou dokumenty vztahující se k vypovězení smlouvy důležité pro případné prokazování neexistence dluhu.

Vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční subjekt se sídlem ve Švýcarsku mimo Evropskou Unii, nelze kontaktovat Evropské spotřebitelské centrum působící při České obchodní inspekci, nýbrž dozorový orgán přímo v zemi sídla provozovatele.

15.12.2017 01:34, před 7 lety