Dobry den
29,09,2017jsem kupil auto daciu daster v praze gde jsme domluvili na prevoz auta do Plzne
Pripredaniauta v plzne 05,10,2017 jsem zistil ze chybi sada na opravu pneumatik ( standardni vybava auta ( v Praze byla v aute))
Dalsi stirnost Prodejce pri prodeji auta sliboval nam komplet zimnich pneumatik ( AKCE pri koupi auta nad 100000 ) Pneumatik nedodano a na tel kontak odmitli cokoliv reklamovat
Zastavte sa na pobocce PLZEN
Pobocka plzen taky nam odmitla cokoliv reklamovat jedte do prahy
Dacia Duster Arktika NOVE AUTO spz A048763
Prosim o dodani slibovanych pneumatik a tuto sadu na opravu pneumatik
Pokud by prodávající vůbec neměl v úmyslu dodat nabízené zboží a nabídka měla sloužit pouze k přesvědčení zákazníka, aby učinil koupi vozidla, mohlo by takové jednání naplňovat znaky tzv. vábivé reklamy, která je zakázanou obchodní praktikou.
Vábivou reklamou se rozumí situace, kdy prodávající nabízí ke koupi výrobky nebo služby za určitou cenu, aniž by zveřejnil důvody, na jejichž základě se může domnívat, že nebude sám nebo prostřednictvím jiného podnikatele schopen zajistit dodávku uvedených nebo rovnocenných výrobků nebo služeb za cenu platnou pro dané období a v přiměřeném množství vzhledem k povaze výrobku nebo služby, rozsahu reklamy a nabízené ceny.
V takovém případě by bylo třeba jednání obchodníka nechat posoudit krajským živnostenským úřadem, který je v tomto případě kompetentní vyhodnotit, zda se společnost dopustila klamavé obchodní praktiky dle přílohy 1 písm. d) zákona o ochraně spotřebitele a případně uložit ve správním řízení pokutu.
Vážený pane Arendte,
Vaši záležitost jsem detailně prověřila s kolegy z pobočky v Praze i Plzni. Podle pravidel akce Zimní gumy se kola k novým autům skutečně nedávají (viz podmínky na https://www.aaaauto.cz/zimni-pneu/). Co se týče sady na opravu pneumatik, pobočka potvrdila, že ve voze vůbec nebyla. Je mi líto, ale z mé strany již není co doplnit.
Děkuji, Jitka Míková, AAA AUTO
Neska volal me menager prodejny v Praze a silboval dodat tuty pneumatyki do plzne uvidimy jak to dopadne
ano - Vaši záležitost jsem ještě diskutovala s vedením a shodli jsme se, že slibu prodejce je nutno dostát. Jak Vás informoval kolega, kola budou v co nejkratším termínu připravena na pobočce v Plzni k vyzvednutí.
S pozdravem Jitka Míková, AAA AUTO
Komentář: Dokonce dodali pneumatyki ( ojety 1 sezonu pouryti ) ale jako nachradu taky nam prydali alu dyski orginalni na Dustra Diki dTestu vyreseno Dik