Mironet.cz a.s.

#18721Nekomunikace reklamačního oddělení

1 měsíc 23 dnů 4 hodiny

21.10.2017, před 7 lety

Irena Naslerova

Objednala jsem hru pro syna na PS4 Fifa 2018 za 1900Kc, přes PPL doručena zásilka na odběrné místo dne 27.9.17, tentýž den jsem zásilku vyzvedla a přišel pouze prázdný plastový obal, ten den jsem psala e-mail na Mironet s tím co ted mám dělat a ze mi přišel pouze prázdný obal, následující den jsem psala znovu ale bez odpovědi , ta přišla až 2.10.17 a to ze mám reklamovat u přepravce prvně a zažádat o zápis o škodě , tak jsem tedy reklamovala u přepravce ale ten měl v obch. podmínkách ze je možná reklamace max. do 2 dnu , zápis o škodě jsem provedla a zaslala na Mironet, po tydnu přišla odpoved ze reklamace byla zamítnuta a ze jsem se měla ozvat dříve, po tom co jsem jim zaslala historii moji komunikace e-mailové a napsala ze se mi nikdo neozval 5 dni po oznámení reklamace přestali semnou komunikovat. Musela jsem obeslat všechny vedoucí na Mironetu abych vůbec nějakou zpětnou reakci dostala. Samozřejmě mne ujistil ze druhy den se prověří e-maily na reklamacnim a ze vždy do druhého dne odpovídají zákazníkům, druhy den mi napsal že jsem měla zavolat a to bylo vše ze je to moje vina. Bohužel k nim se nedá ani dovolat protože Vám telefon položí když řešíte reklamaci.

Hra na PS4

Vracení peněz či dodání kompletního zboží.

23.10.2017 11:58, před 7 lety

Podle ust. § 2121 odst. 1) občanského zákoníku platí, že nebezpečí škody na věci přechází na kupujícího jejím převzetím. U smluv uzavřených se spotřebitelem ve smyslu § 2090 odst. 2) občanského zákoníku však i po dobu přepravy věci odpovídá za její poškození prodávající, neboť spotřebiteli je věc odevzdána až převzetím od přepravce. Jestliže tedy dojde k poškození zboží při přepravě, spotřebitel uplatňuje reklamaci u prodávajícího a prodávající následně po přepravci, neboť spotřebitel uzavřel smlouvu pouze s prodávajícím a nikoliv s přepravcem.

Před námitkami prodávajícího ohledně toho, že poškození nezpůsobil on, spotřebitele chrání ustanovení § 2161 občanského zákoníku. Pokud spotřebitel oznámí poškození nebo jakoukoliv vadu do šesti měsíců od převzetí zboží, má se za to, že věc byla vadná či poškozená již v okamžiku převzetí, ledaže se prodávajícímu podaří prokázat opak. Za důkaz opaku nelze považovat potvrzení přepravce o tom, že zásilka byla předána v pořádku. Takovýto doklad má při současné praxi v naprosté většině případů maximálně charakter potvrzení neporušenosti vnějšího obalu zásilky, což k prokázání toho, že zboží bylo předáno v pořádku, rozhodně nedostačuje.

I kdyby poškození vzniklo právě až při přepravě, za to, že zásilka je v pořádku doručena a předána, odpovídá prodávající. Přepravce není stranou, se kterou by spotřebitel byl v právním vztahu.

Nebude-li možné spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese: www.adr.coi.cz.

15.12.2017 02:41, před 7 lety