Před cca 3 měsíci jsme s rodinou přešli k tel. operátorovi Mobil od ČEZ. Ještě před přechodem jsem se informoval, zda je možné nastavit limit pro útratu a bylo mi řečeno, že ano - bez toho bych k nim nepřešel.
Po zřízení služby jsem dětem nastavil limit útraty. Nyní mám problém, že dcera už podruhé dosáhla limitu odesíláním SMS - a jakmile dosáhne limitu útraty, ČEZ jí zablokuje VŠECHNY služby. Dcera tedy nemůže ani volat, přestože teď jí z tarifu ZBÝVÁ přes 180 volných minut.
Zkoušel jsem problém řešit přes infolinku ČEZ, ale nabízejí mi pouze zvýšení limitu a jinak se tím odmítají zabývat.
Každopádně operátor by měl umožnit čerpání volných minut, které mám ZAPLACENÉ.
Krom toho bych očekával, že i po vyčerpání volných minut umožní hovory ve vlastní síti, protože ty jsou zdarma (tedy útratu NEZVYŠUJÍ). Koneckonců dcera má telefon mimo jiné proto, aby mohla zavolat, když se bude něco dít - a nyní do konce zúčtovacího období zbývá víc než dva týdny a komunikovat nemůže :(
1/ Změna interních systémů tak, aby limit útraty fungoval korektně. Předpokládám, že to je realizovatelné nejdéle do 2-3 měsíců (pracuji ve vývoji SW, takže umím odhadnout, co to obnáší).
2/ Sleva za aktuální zúčtovací období, kdy dceři kvůli nekorektnímu jednání operátora propadnou volné minuty.
Pokud se po vyčerpání balíčku volných jednotek jedné z poskytovaných mobilních služeb zablokují i ostatní, dosud nevyčerpané jednotky ostatních mobilních služeb, měl by spotřebitel uplatnit u společnosti reklamaci, neboť nemůže využít mobilní tarif v souladu se smlouvou. Spotřebitel by mohl žádat řádné poskytnutí služby nebo přiměřenou slevu. Společnost je povinna vyřídit reklamaci bez zbytečného odkladu, nejpozději do 1 měsíce ode dne doručení reklamace. Doručení vyřízení reklamace musí být provedeno prokazatelným způsobem.
V případě, že společnost reklamaci zamítne nebo uplyne lhůta pro její vyřízení, může se spotřebitel do jednoho měsíce ode dne doručení vyřízení reklamace (nebo uplynutí lhůty pro její vyřízení) obrátit na Český telekomunikační úřad s námitkou proti vyřízení reklamace (vzorový formulář je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3295/namitka-k-ceskemu-telekomunikacnimu-uradu-proti-vyrizeni-reklamace-sluzby-elektronickych-komunikaci). Řízení je zpoplatněno (100,- Kč) a pracovníci Českého telekomunikačního úřadu na základě dodaných podkladů rozhodnou, zda společnost postupovala správně, či ne.
Společnost ČEZ Prodej, s.r.o. se rozhodla nevyužít možnosti smírného řešení sporů prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz. Vzhledem k tomu, že je námi poskytovaná služba založena na principu dobrovolnosti, bude stížnost uzavřena.
Dle obecného vyjádření společnosti mají zákazníci právo řešit svoje reklamace a stížnosti přímým uplatněním na svého dodavatele, a dále mohou využít Ombudsmana ČEZ společnosti ČEZ, a.s.
V případě potřeby další konzultace se spotřebitel může obrátit i na naši spotřebitelskou poradnu na telefonní lince 299 149 009.