IÚSZ - Internetová úložiště, správa a zabezpečení s.r.o.

#1894"MOJE ZÁVAZKY" - automatické prodloužení smlouvy o 5 let

7 měsíců 14 dnů 1 hodina

14.01.2014, před 11 lety

Dušan Holík

Dobrý den, dne 14.1.2014 jsem obdržel email od společnosti Cerd ČR s.r.o., že mě byla prodloužena automaticky služba MOJE Závazky na základě Všeobecných smluvních podmínek na 5 let za cenu 2000,-.

Po obdržení toho emailu, jsem na uvedených stránkách ihned reklamoval fakturu.

V roce 2009 13.1.2009 jsem za registraci a objednání služby zaplatil 1000,-Kč. Zaregistrovaný účet jsem však nikdy neověřil, což byla podmínka pro využití služby Moje Závazky, tudíž jsem uvedenou službu "Moje závazky" nikdy nevyužil a nikdy mě nebylo vystaveno žádné potvrzení.

Chci se zeptat jak postupovat při uvedeném problému? Zeptám se jestli má uvedená firma právo, automaticky prodloužit služby o dalších 5 let, navýšit cenu o proti původní nabídce, a níž by o tom informovala dopředu zákazníka.

Chci se zeptat jestli mám zaplatit za službu, podvodné firmě, když o ní nemám zájem. popř. jak postupovat. Pokud nezaplatím, tak mě bylo sděleno v emailu, že bude závazek předán inkasnímu oddělení.

Storno uvedené služby, zrušení účtu.

10.3.2014 12:38, před 11 lety

V případě, že byla uzavřena smlouva, která byla zpoplatněna, platba byla uhrazena, tak je již překážkou na straně zákazníka, proč by nebyla služba splněna. Pokud byla sjednána pouze prolongace, měla by být cena odpovídat ceně, která byla sjednána ve smlouvě původní.
Inkasní oddělení této společnosti není orgánem řešícím exekuční tituly, tudíž nemůže ani exekuci nařídit. K takovému kroku by musela mít společnost soudní rozhodnutí v jejich prospěch.

28.8.2014 20:05, před 10 lety

Společnost CERD ČR s.r.o. se rozhodla nevyužít službu VašeStížnosti.cz pro řešení sporů se svými zákazníky. Vzhledem k tomu, že je mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena.