Neodpovídají na emaily, telefoní číslo neexisuje, nejsou dostupný. Koupil jsem, nebo aspoň jsem si myslel kvalitní Švícarské hodinky, ale bohužel se cele rozpadly. Nejprve se cele zamlžily i když jsou vodotěsné a pak se zcela rozbyla osička a celý vnitřek se rozpad. Jelikož hosinky mě stáli 7.700,- a nikdo nereaguje budu podávat trestní oznámení pokud se dříve někdo od společnosti TimeUp neozve na muj email,který jsem zasílal budu nucen přistoupit k jednání soudní cestou.
Swiss Millitary Hanowa 6-4224.09.007 Arrow Chrono 10ATM
Rozhodně vrátit peníze, jelikož hodinky sou cele rozpadlé a oprava by nebyla úspěšná. Veškerou fotodokumentaci mám.
Prodávající je povinen přijmout reklamaci v kterékoli provozovně, v níž je přijetí reklamace možné s ohledem na sortiment prodávaného zboží nebo poskytovaných služeb, případně i v sídle nebo místě podnikání. Nesplnění této povinnosti je přestupkem, za který může Česká obchodní inspekce obchodníka sankcionovat.
Právní jednání působí vůči nepřítomné osobě od okamžiku, kdy jí projev vůle dojde; zmaří-li vědomě druhá strana dojití, platí, že řádně došlo (tedy reklamace se považuje za uplatněnou). Pokud by si prodávající zásilku nepřevzal, pak je nutné vycházet z ustanovení § 573 občanského zákoníku, který upravuje domněnku doby dojití tím způsobem, že se má za to, že došlá zásilka odeslaná s využitím provozovatele poštovních služeb došla třetí pracovní den po odeslání.
Od této doby běží 30ti denní reklamační lhůta ve smyslu § 19 odst. 3 zákon č. 634/1992 Sb. o ochraně spotřebitele, při překročení této lhůty může spotřebitel odstoupit od smlouvy. K odstoupení od smlouvy nedojde automaticky po uplynutí této lhůty, musí jej spotřebitel prokazatelným způsobem uplatnit. V případě, že bude reklamační lhůta překročena, doporučujeme neprodleně zaslat odstoupení od smlouvy z důvodu překročení reklamační lhůty a to doporučeně s dodejkou na adresu prodejce.
Co se týče poštovného, pokud je reklamace uznána, má spotřebitel nárok na jeho proplacení. Jedná se o nutné náklady spojené s reklamací, přičemž v případě, že prodejce nedodrží reklamační lhůtu, může spotřebitel rovněž požadovat poštovné, neboť je chybou prodejce, že uplatněnou reklamaci nevyřešil včas a nemůže být takovéto jednání prodejce k tíži spotřebitele.