Mbank mi zaslala email a v internetovém bankovnictví uvedla dne 27.10.2017, že mění obchodní podmínky produktu mPůjčka kde dni 1.11.2017. Přičemž povinná min. lhůta pro oznámení nových obchodních podmínek jsou 2 měsíce. Po kontaktu mBank mi bylo po 10ti dnech odpovězeno, že se podmínky netýkají produktu mPůjčka, ale mPůjčka plus, kterou mám a tudíž si trvám na tom, že mají povinnost mě min. 2 měsíce předem informovat.
mBank - mPůjčka plus
Požaduji, aby tato změna podmínek nebyla akceptována, jelikož nebylo dodržená zákonná lhůta.
Podle obchodních podmínek pro poskytování hotovostních úvěrů mBank společnosti mBank S.A., organizační složka účinných do 31. října 2017 (publikovaných na webových stránkách https://www.mbank.cz/informace-k-produktum/archiv/obchodni-podminky/2014-01-01-podminky-uvery.pdf) měla společnost povinnost informovat spotřebitele o změně obchodních podmínek minimálně 2 měsíce před nabitím účinnosti této změny. Pokud tato lhůta nebyla ze strany společnosti dodržena a spotřebitel se změnou nesouhlasí, má spotřebitel možnost namítat neplatnost této změny. Nebyl-li spotřebitel se svou reklamací úspěšný, má možnost se obrátit na finančního arbitra, který bezplatně rozhoduje spory mezi spotřebitelem a věřitelem (případně zprostředkovatelem) při nabízení, poskytování nebo zprostředkování spotřebitelského úvěru nebo jiného úvěru, zápůjčky, či obdobné finanční služby. Více informací je možné vyhledat na webové adrese http://www.finarbitr.cz/cs/reseni-sporu/pruvodce-podanim-navrhu.html.