Dobrý den, dnes mě byl dovezen balík. Je to malířská barva s třpytky. Už při otevírání byl byl balík mokrý. Když jsem ho skoro celý rozbalila (nejde rozbalit celý) tak je tam díra jak..... A barva se třpytky je všude. !! Mám to nafocený. A díky moc kdyby to aspoň nebyla barva!!Pokorníková Veronika
Společnost Nikido
Řešení? To opravdu nevím co tady s polorozlitou barvou vy chcete řešit.
Pokud byla zásilka během přepravy poškozena, ručí zasilatel za škodu způsobenou na věci během přepravy dle § 2944 občanského zákoníku. Ze zákona tedy odpovídá za poškození, ztrátu nebo zničení věci, pokud ji převezme za účelem splnění své povinnosti ze smlouvy. Není rozhodné, jak ke škodě došlo, jestli někdo porušil povinnost nebo ne, zda se tak stalo při vlastním plnění závazku nebo při skladování věci. Zasilatel by se této odpovědnosti zbavil jedině v případě, jestliže by prokázal, že by ke škodě došlo i jinak.
Škoda se nahrazuje uvedením do předešlého stavu. Není-li to možné nebo požádá-li o to poškozený, hradí se v penězích. Při určení výše škody na věci se vychází z její obvyklé ceny v době poškození a zohlední se, co poškozený musí k obnovení nebo nahrazení funkce věci účelně vynaložit. Žádost o náhradu škody doporučujeme zaslat společnosti písemně z důvodu průkaznosti v případě soudního sporu.
Nebude-li možné spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.