Dobrý den,dne 11.11.2017 ve 20:33:14 jsem zakoupil CAFE MOCHA XXL 49,00
420 ML ale místo 420 ML jsem na automatu na kávu dal 210 ML. Obsluha nedokázala pochopit 210+210=420 ML když jsem měl v kelímku 210 tak jsem vzkázal obsluze že si zmáčknu na automatu ještě jednou 210 Ml abych měl 420 Ml. obsluha mi vystavila účtenku na 21,00 KČ. Takže celkem mne CAFE MOCHA stálo 70,00 KČ. MÍSTO 49,00kČ 420 ML
Jezdím tam na kávu protože je výborná. Vyřešte si to jak chcete vy.
Kdo se na úkor jiného bez spravedlivého důvodu obohatí, musí podle § 2991 odst. 1 zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen „občanský zákoník“) ochuzenému vydat, oč se obohatil. Podle § 2991 odst. 2 občanského zákoníku se bezdůvodně obohatí zvláště ten, kdo získá majetkový prospěch plněním bez právního důvodu, plněním z právního důvodu, který odpadl, protiprávním užitím cizí hodnoty nebo tím, že za něho bylo plněno, co měl po právu plnit sám.
Předmětem kupní smlouvy byl prodej kávy o objemu 420 ml, za nějž vznikla povinnost v souladu se závaznou nabídkou dle § 1732 odst. 1 občanského zákoníku zaplatit kupní cenu ve výši 49 Kč. Podle § 1817 občanského zákoníku nesmí podnikatel po spotřebiteli požadovat další platbu, než kterou je spotřebitel povinen uhradit na základě hlavního smluvního závazku, pokud spotřebitel nedal k této další platbě výslovný souhlas. Uvedená cena je z tohoto důvodu konečná. Pokud tedy byla obsluhou naúčtována částka vyšší, jedná se v tomto rozdílu o bezdůvodné obohacení, na jehož vydání má spotřebitel nárok.
Společnost BENZINA , s.r.o. se rozhodla nevyužít možnosti smírného řešení sporů prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz. Vzhledem k tomu, že je námi poskytovaná služba založena na principu dobrovolnosti, bude stížnost uzavřena.
V případě potřeby další právní konzultace se spotřebitel může obrátit na naši spotřebitelskou poradnu na telefonní lince 299 149 009. Spotřebitel může také využít mimosoudního řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz/cs.