Dol-Kre-4you s.r.o.

#19299Nevrácení peněz, odmítají dořešit reklamaci, nekomunikují

16.11.2017, před 7 lety

Zuzana Vrabcová

Reklamovala jsem telefon HTC One M7, kde mi po roce přestal fungovat fotoaparát. Nabídli mi opravu, která by trvala 3-4 týdny nebo "nový" telefon za poplatek 790 Kč. Vzala jsem druhou možnost. Přišel mi poškrábaný telefon, který byl již spuštěný. Přišel bez originální krabice, bez faktury na 790 Kč a potvrzení z EET. Ručně do něj byla vložena aktualizace na softwar Android 7,který telefon nepodporuje. Telefon nešel aktualizovat. Informovala jsem prodejce a bylo mi sděleno, že si s tím mám zajít do servisu. Po několika emailech mi napsali, ať jim ho pošlu zpět, že mi opraví ten můj a vrátí mi peníze. Je to už měsíc, peníze stále nemám a místo opravy mi poslali další nepoužitelný telefon. Prodejce nekomunikuje a peníze 790 Kč + 112 Kč poštovné) do dnes neposlal. Zatím jsem podala podnět na ČOI a chystám se zajít i na policii, protože mě podvedli a okradli.

Mobilní telefon HTC One M7

Vrácení peněz za vrácený výměněný telefon (tj. 790 Kč + 112 Kč poštovné) + vrácení penez za telefon (který neopravili, pouze vyměnili za čínskou nefunkční kopii) tj. 4780 Kč. Původní telefon je v záruce až do května 2018

26.11.2017 20:07, před 7 lety

Nemá-li věc vlastnosti, které byly sjednány nebo které se dají od věci očekávat, je věc vadná. Má-li věc vady, může spotřebitelka požadovat po prodávajícím nápravu v podobě opravy věci nebo výměny věci za novou. Není-li to možné, má spotřebitelka právo od smlouvy odstoupit a požadovat vrácení peněžních prostředků. Místo výše uvedených způsobů nápravy může spotřebitelka požadovat přiměřenou slevu.

Ujednají-li si strany ještě předtím, než spotřebitelka může uplatnit právo z vady věci, že se její práva omezí nebo že zanikají, nepřihlíží se k tomu. Měla-li věc vadu, může spotřebitelka uplatnit výše uvedená práva z vadného plnění.

Prodávající je povinen spotřebitelku řádně informovat o rozsahu, podmínkách a způsobu uplatnění práva z vadného plnění, spolu s údaji o tom, kde lze reklamaci uplatnit. Pokud tak neučinil, porušil svou zákonnou povinnost, za což mu může být od České obchodní inspekce udělena pokuta až do výše 3 000 000,- Kč.

11.2.2018 18:27, před 7 lety