TelemediaInteracTV Ltd

#19426Zlodějina

2 měsíce 8 dnů 1 hodina

22.11.2017, před 7 lety

Kamila Špráchalová

Dne 18.11.2017 jsem se účastnila na TV Barandov- rychlá hry. cca po 40 minutách přehrávání přiblblých horoskopů jsem byla do studia přepojena. Výhra a oznámení - nezavěšujte.... Po dalších cca 15 minutách jsem to vzdala. Výhra byla 4500,-Kč,.. já provolala více jak 5000,-Kč, k tomu mám zablokované volání z mobilu kvůli vysoké částce.Doted se od společn. nikdo neozval,výhru nemám. Výhra je jen podvodné lákání peněz od lidí. Já společnosti zaplatila více, než byla -"údajná výhra.!
Je smutné, že TV Barandov dává prostor podvodníkům.

Kamila Špráchalová

Chci dostat výhru od společnosti.

23.11.2017 09:39, před 7 lety

V tomto případě se nejedná o státem provozovanou či regulovanou hru, která by podléhala režimu zákona č. 202/1990 Sb., o loteriích a jiných podobných hrách. Nabídka na obrazovce je však pro společnost závazná. Avšak pokud by se spotřebitel chtěl výhry soudně domáhat, dovozujeme, že se jedná o naturální obligaci dle § 2874 zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, a takovouto částku nelze úspěšně soudně vymáhat.

V případě podezření na podvodné jednání ze strany společnosti doporučujeme spotřebiteli obrátit se na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, Škrétova 44/6, 120 00 Praha 2, tel. 274 813 830, 226 236 000, e-mail: info@rrtv.cz, internetové stránky: www.rrtv.cz, elektronická podatelna: podatelna@rrtv.cz). Za zjištěné porušení ustanovení § 2 odst. 1 písm. b) zákona č. 40/1995 Sb., kterého by se společnost dopustila formou zadání reklamy/teleshoppingového bloku, který by byl nekalou obchodní praktikou podle zvláštního předpisu, tj. podle ustanovení § 4 odst. 1 zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, může tento ústřední správní úřad v rámci své kompetence udělit společnosti ve správním řízení pokutu, popřípadě uložit opatření k nápravě.

Dále se může spotřebitel, vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční podnikatelský subjekt se sídlem na Kypru, obrátit na Evropské spotřebitelské centrum na internetových stránkách www.evropskyspotrebitel.cz, které bezplatně pomáhá spotřebitelům řešit spory s obchodníky z jiného členského státu EU, Islandu nebo Norska.

30.1.2018 23:15, před 7 lety