Bulova Invest Ltd.

#19453Nelze zrušit platbu kartou

2 měsíce 19 dnů 3 hodiny

23.11.2017, před 7 lety

Marcel Poulíček

Firma mi nechce umožnit odebrání platební karty. Neustále se mi strhávají peníze.Zasilal jsem písemnou žádost že chci zrušit platby, vymazání platební karty a to na svém profilů. m.jenomsex.cz a to v záložce Kontaktujte nas, kde si veberete žádost a přidáte v textu doplňující informace. Nic se neděje přes půl roku. Zkusil jsem tedy v profilu platební převody, v záložce zrušení. Proklikal jsem se až na telefoni číslo. 800144344 kde mělo být dovršeno odebrání mé platební karty, při sdělení mého ID xxxxxxxxxx. Při zavolání mi to vezme dívčina která mluví anglický a opakuje mi že nerozumí. Nevím tedy co dál a prosím vás o pomoc.

Odebrání inf. o platební kartě, zrušení účtu.

27.11.2017 08:18, před 7 lety

Není možné, aby společnost fakticky neumožňovala, popřípadě úmyslně bránila využití některé z uvedených forem ve svých všeobecných obchodních podmínkách pro ukončení smluvního vztahu, pokud se k tomu sama svým výslovným prohlášením zavázala.

Zkracuje-li společnost spotřebitele na jeho právech, k takovému jednání se nepřihlíží a jde to k tíži společnosti. Pokud tedy společnost záměrně znemožňuje vypovězení smlouvy, odstoupení od smlouvy, nemůže se dožadovat toho, že právní vztah nebyl ze strany spotřebitele řádně ukončen.

Pokud spotřebitel zrušení členství zaslal prokazatelnou formou například prostřednictvím společností uváděné e-mailové adresy, popřípadě se pokoušel zaslat, ale z důvodů na straně podnikatele mu to nebylo umožněno, stačí přeposlat společnosti znovu výpovědní e-mail, a tím prokázat snahu o včasné a řádné vypovězení smlouvy v souladu s všeobecnými obchodními podmínkami společnosti.

Z důvodu předběžné opatrnosti může spotřebitel zažádat svoji bankovní společnost o blokaci platební karty, kterou použil pro zaplacení členství. Blokace platební karty však může být spojena s určitým poplatkem.

Spotřebiteli dále doporučujeme využít služby chargeback, kterou poskytuje většina evropských bankovních společností ve spolupráci s vydavateli platebních karet. Jedná se o služby, kdy bankovní společnost vrátí podvedenému spotřebiteli peněžní prostředky zpět na účet a následně si jejich vymáhání po obchodníkovi zajistí sama. Více o této službě naleznete na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3189/esc-kdy-je-lepsi-platit-kartou.

Vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční podnikatelský subjekt, má spotřebitel možnost obrátit se na Evropské spotřebitelské centrum na internetových stránkách www.evropskyspotrebitel.cz, které bezplatně, rychle a efektivně pomáhá spotřebitelům řešit spory s obchodníky z jiného členského státu EU, Islandu nebo Norska.

11.2.2018 19:47, před 7 lety