od jisté doby mi provider blokuje internetové porty a neudal žádný důvod. IP adresu jsem měl od sámého začátku veřejnou. Spoplatnění veřejné IP adresy a nebo portů na webových stránkách neudávají.
Psal jsem stížnost s reklamací a od nich nebyla na tuto reklamaci žádná reakce. Technik u mě doma byl s tím, že vše je v pořádku a není prý co řešit. Na dispečinku mi tvrdí, že nejsou schopný to nějak vyřešit.
Další věc je, že u OPTICKÉHO internetu tento provider zavádí AGREGACI z jakýho důvodu u tak vyspělé techniky mi je záhadou a také bez žádné komunikace nebo alespoň uvedení ve smlouvě. Nic takového ve smlouvě uvedené nemám.
Co jsem se ptal, tak i u jiných zákázníku tento provider nějakým způsobem internet blokuje, jelikož u starší technologie tj. metalické internet ve večerních hodinách byl internet nepoužitelný.
Děkuji
Optik START
Z důvodnění proč mi blokuje porty a možný způsob řešení. Ujasnění poskytovaných služeb, aby tito služby odpovídali smlouvě s providerem. A alespoň nějaké obchodní jednání s člověkem.
Není-li služba poskytována ve sjednané kvalitě, je vhodné ji reklamovat přímo u podnikatele. Službu může spotřebitel dle § 64 odst. 8 zák. č. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích, reklamovat do dvou měsíců ode dne, kdy se vyskytla závada. Doporučujeme uplatnění reklamace písemnou formou a zaslání prostřednictvím pošty doporučeně s dodejkou či alespoň prostřednictvím internetového formuláře, kdy si předem spotřebitel zkopíruje odesílaný obsah a z následující stránky potvrzení o přijetí. Reklamace by měla být průkazná, a to proto, že spotřebitel např. při telefonické reklamaci obvykle není schopen prokázat, co bylo obsahem reklamace, a často ani přesně neví, kdy ji uplatnil. Poskytovatel služby má poté povinnost se reklamací zabývat a do jednoho měsíce od doručení reklamace má povinnost reklamaci vyřídit.
V případě uznání reklamace je podnikatel povinen zajistit odstranění závady a přiměřeně snížit cenu nebo po dohodě se spotřebitelem zajistit poskytnutí služby náhradním způsobem.
Pokud by podnikatel reklamaci zamítl, případně by reklamaci nestihl vyřídit včas, může se spotřebitel obrátit na Český telekomunikační úřad s námitkou proti vyřízení reklamace (vzorový formulář je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3295/namitka-k-ceskemu-telekomunikacnimu-uradu-proti-vyrizeni-reklamace-sluzby-elektronickych-komunikaci).