dnes jsem zavítal do Tesca a chtěl jsem si koupit párky, koukal jsem především na podíl masa a na cedulce u párků s telecím masem bylo uvedeno: podíl masa 57%, tak jsem si řekl, že to by docela šlo vzhledem k tomu co Tesco nabízí. Když jsem se pak podíval na etiketu, tak jsem se jen divil, protože podíl telecího masa je 2% a ostatní jsou nějaké kuřecí nesmysly, které jsem si nechtěl koupit. Párky jsou chuťově odporné a uvnitř místo masa je jaká si pěna nebo jak to nazvat. Chci se zeptat zda se jedná o klamání spotřebitele nebo ne, když na pultu u párků s telecím masem uvádějí 57% masa, ale právě toho telecího tam je jen 2%.
Díky za odpověď
Párky s telecím masem
Aby u párků s telecím masem byl uveden podíl telecího masa.
Dle § 5 zákona o ochraně spotřebitele je jednání prodejce klamavou praktikou, pokud je důležitý údaj sám o sobě pravdivý, ale může uvést spotřebitele v omyl vzhledem k okolnostem a souvislostem, za nichž byl užit. Klamavé obchodní praktiky prodejců může sankcionovat na základě podnětu Česká obchodní inspekce či Státní veterinární správa. Vzhledem k tomu, že se jednalo o dotaz a není zde požadavek na řešení konkrétního sporu, stížnost ukončujeme.