HANÁK ATELIERY CZ s.r.o.

#19682Neuznaná reklamace

1 měsíc 21 dnů 21 hodin

01.12.2017, před 7 lety

Dalibor Hrůza

Oslovil jsem v 10/17 HANÁK ATELIERY CZ s.r.o., pobočku Českomoravská, Praha 9, ke zhotovení kuchyně. Dle smlouvy o dílo je podstatnou součástí zaměření prostor určených k montáži kuchyně. Zhotovitel nás písemně i slovně ubezpečil, že tak učinil. Až po podpisu smlouvy o dílo nám předal vývodové plány , určené pro přípravné instalatérské a elektrikářské práce- rozvody, odpad ,zásuvky, sádrokartonový podhled. Při nástupu řemeslníků na tyto práce si přeměřili skutečné rozměry prostoru určeného k montáži a zjistili, že na výšku je místnost o 20 mm nižší a o 70 mm delší, než je uvedeno na vývodových plánech. A dále, že zdi určené k montáži jsou z monolitu- železobetonu. A vývodové plány pro přípravné práce a rozměry skříněk jsou spočítány na montáž do zdi. Zhotovitel vysvětlil tuto skutečnost, že mu to tak telefonicky sdělil developer a že on se na to spolehl. Nerozporuje ani zásadní rozdíl mezi nereálnými mírami uvedenými na svých vývodových plánech(které přesně kopírují 1 rok starý orientační půdorys bytu, ještě před jeho zhotovením) a skutečnými rozměry. Ačkoliv jsem zhotovitele okamžitě po zjištění na tuto skutečnost upozornil, navrhuje různá nerealizovatelná opatření na zdech a vývodech kuchyně. Projektantka - architektka potvrdila nutnost úprav rozměrů skříněk, pracovních desek, aby šlo kuchyň namontovat. Zhotovitel vyrobil kuchyni podle svého zaměření- nezaměření, s odchylnými-chimérickými mírami a dle telefonického sdělení developera. Ta ale nejde bez úprav namontovat do skutečných rozměrů místnosti. Není nadále ochotný kuchyň předělat, postupovat tak , jak měl od začátku na základě skutečného zaměření.

Smlouva o dílo č.1750800

Namontovat kuchyň dle skutečných rozměrů a konstrukcí prostor určených k montáži. Tak zněla smlouva o dílo a zhotovitel ji zásadně porušil prokazatelně vadným zaměřením. Tímto zhotovitel vyrobil kuchyni do jiných prostor a teď mně ji za každou cenu vnucuje.

10.12.2017 12:32, před 7 lety

Mezi společností a spotřebitelem byla sjednána smlouva o dílo (výroba a montáž kuchyně). Zhotovitel má ze zákona povinnost provést dílo s potřebnou péčí.

Pokud dílo vykazuje vady (zhotovená věc má jiné rozměry, než na kterých se spotřebitel se zhotovitelem díla při uzavírání smlouvy domluvili), musí spotřebitel tyto vady oznámit neprodleně po převzetí díla. Opatřil-li zhotovitel věc zpracovanou při provádění díla, má stran této věci, pokud se stala součástí díla, postavení prodávajícího. To znamená, že se na věc k provedení díla uplatní ustanovení o koupi zboží v obchodě. V takovém případě má spotřebitel právo na odstranění vady opravou nebo dodáním nové věci. Pokud to není možné, může od smlouvy odstoupit a požadovat vrácení peněžních prostředků. Místo výše uvedeného může žádat spotřebitel rovněž přiměřenou slevu.

Nebude-li možné spor mezi spotřebitelem a společností urovnat smírnou cestou, má spotřebitel možnost se obrátit na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.

20.12.2017 21:00, před 7 lety

klientovi bylo předáno dílo s drobnými úpravami, se kterými souhlasil v dodatku smlouvy, vše proběhlo v dohodnutých termínech a kalient dílo bez závad přvezal.
Za Hanák ateliéry CZ
David Tlustý
jednatel společnosti

22.1.2018 21:40, před 7 lety

23.1.2018 11:56, před 7 lety

Dalibor Hrůza

Komentář: Zhotovitel nakonec předal dílo tak , jak mělo být zhotoveno dle původního zadání SOD.I s vaší pomocí jsem musel vyvinout tlak k řešení věci. Byl jsem přinucen si obstarat právního zástupce, též odborníka - ing. architektku a jen za takovéto podpory jsme dospěli k řešení. Vzalo mně to hodně času , nervů a též finančních prostředků. Ze strany zhotovitele bez omluvy, bez přiznání pochybení. Děkuji za vaši pomoc. Jsem si jistý, že bez ní by to šlo hůře. S pozdravem MUDr. Dalibor Hrůza