Dobrý den, dne 1.12. jsem na webu viagogo.com koupila 4 lístky na koncert skupiny Iron Maiden ( vánoční dárky) . Koncert má být v Praze 20.června 2018. Za lístky jsem platila 16.388 Kč. Poté jsem zjistila že se lístky na ticketpro prodávají za 2000 jeden.. a že jich je ještě spousta..né jak tvrdili na viagogo, že jich zbývá jen pár. Kladou na vás nátlak ať lístky koupíte.. kolik lidí se na to momentálně dívá a že jste v pořadí a běží vám časový odpočet na to lístky zakoupit až na konci vám tam skočí částka a podivné poplatky navíc o kterých není ani zmínka..:/ Závěr je ten že tohle jsou Švýcarský "šmejdi". Já jsem bez peněz, pravděpodobně bez lístků ..jestli mi vůbec nějaké přijdou..tak bez záruky, že jsou platné..Takže to vidím na výlet na koncert..u brány nás vyhodí že jsou lístky neplatné a pojedem domů a pustíme si tak živák na DVD..No co zbyly mi jen oči pro pláč a spravedlnosti se člověk nedovolá..Sídlo ve Švýcarsku, kontakt na ně žádný..Jak je vůbec možné, že tohle může projít? Můžu tomu teď říkat vánoce na švýcarský způsob..:/ :(
Chtěla bych odstoupit od kupní smlouvy a chtěla bych dostat zpět částku 16.388 Kč na svůj bankovní účet.
Číslo objednávky: 14866855 , Koncert Iron Maiden, Letiště Praha Letňany, 20.června 2018
Chci vrátit peníze zpět a to v plné výši!
Odstoupit od smlouvy o zakoupení vstupenek ve lhůtě čtrnácti dnů není možné, neboť se jedná o smlouvu, jež patří mezi výjimky, kdy není možné práva na odstoupení využít (dle § 1837 písm. j) občanského zákoníku).
Jelikož jsou na webových stránkách společnosti nabízeny vstupenky, jež již byly jednou zakoupeny, mohou se ceny těchto vstupenek lišit od cen vstupenek nabízených oficiálními prodávajícími.
Společnost (jako zprostředkovatel obchodu) se ve svých obchodních podmínkách zavazuje, že bude garantovat dodání vstupenek. Pokud osoba, která vstupenku prodává, vstupenku nedodá, společnost spotřebiteli zajistí náhradní vstupenku případně spotřebiteli vrátí to, co zaplatil. Nebudou-li vstupenky řádně dodány, doporučujeme spotřebiteli, aby kontaktoval společnost a dodání vstupenek reklamoval.
V případě, že spotřebitel s platbami, které jdou nad rámec smluvního ujednání nesouhlasil, není povinen další platbu uhradit v souladu s ustanovením § 1817 občanského zákoníku. Zde se píše: "Podnikatel nesmí po spotřebiteli požadovat další platbu, než kterou je spotřebitel povinen uhradit na základě hlavního smluvního závazku, pokud spotřebitel nedal k této další platbě výslovný souhlas."
Pokud by společnost uváděla klamavé údaje, mohly být naplněny znaky klamavého konání, jež patří mezi nekalé obchodní praktiky. V takovém případě jí může být uložena sankce ze strany České obchodní inspekce, respektive dozorových orgánů v zemi sídla provozovatele. Vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční subjekt se sídlem ve Švýcarsku mimo Evropskou Unii, nelze kontaktovat Evropské spotřebitelské centrum působící při České obchodní inspekci, nýbrž dozorový orgán přímo v zemi sídla provozovatele.
Dozorový orgán nad spotřebitelskou oblastí se ve Švýcarsku nazývá Eidgenössisches Büro für Konsumentenfragen, je známý spíše pod zkratkou "BFK", v angličtině je to Federal Consumer Affairs Bureau, pod zkratkou "FCAB".
Webové stránky jsou dostupné na tomto odkazu:
Na nich mají umístěný kontaktní formulář, skrze tento můžete dozorový orgán oslovit:
Zde je také telefonický kontakt: +41 58 462 20 00 a kontaktní adresa:
Eidgenössisches Büro für Konsumentenfragen (BFK)
Bundeshaus Ost
3003 Bern
Spotřebitelka nám sdělila, že se jí podařilo peníze získat zpět s využitím tzv. stoplistace platební karty u Komerční banky. Reklamovala platbu kartou přímo u své banky, která reklamaci s bankou obchodníka za 2 měsíce vyřídila. Podobnou službu (tzv. chargeback) poskytuje většina bank. V případě společnosti viagogo AG se tak zřejmě jedná o nejefektivnější způsob řešení. Na základě uvedeného stížnost uzavíráme.