T-Mobile Czech Republic a.s.

#19875Klamání zákazníka

08.12.2017, před 7 lety

Věra Kreuzigerová

Dne 6.12.2017 byla moje maminka na prodejně,kde chtěla zaplatit dluh 509,- kč za vyúčtování. Řekli jí ,že je za to poplatek, proto se maminka rozhodla,že to zaplati jinak. Při té příležitosti ji řekli,že ji koncí smlouva na paušál a nabídli jí nový tarif pro seniory za 150,-kč. K tomu jí ovšem dali hned smlouvu na zařízení IPTV STB Model 2 za 1649,-kč. Tvrdili ji,že bez tohoto zarizeni nemá nárok na tarif pro seniory. Vůbec nic ji k tomu neřekli a ani se nezeptali jak maminka přijímá televizni vysilani a přístroj ji vnutili pod záminkou ,že jinak nebude mít narok na tarif pro seniory. Samozřejmě jsem okamžite volala do Prahy, kde mi bylo řečeno,že maminka má nárok na tento tarif a to bez nějakého přístroje! Navic ji bylo navrhnuto,že když nebude přístroj používat tak ať si ho dá na poličku!!!
Dnes jsem na prodejnu šla(8.12.) a chtěla aby mi vysvětlili,proč 82leté paní podávají klamné informace. Prodavač ovšem pořád opakoval dokola,že k tarifu musí být I ten přistroj(septobox) jinak bude mít tarif zvednutý na 360,-kč.Ihned jsem volala znova do Prahy a 5am mi řekli, že maminka MÁ nárok na tarif 150,-kč (je to I na webových stránkách).Myslim si,že všechny tarify jsou v celé republice stejný(od T mobilu) a né, jak si je udělaji prodejci na pobočce.

číslo smlouvy 30615654 a č.objednávky O-7866283714 a O-7866282789

Požaduji, aby maminka měla tarif 150,-kč na který má nárok a to bez nějakého přístroje, který jí je nanic. A taky po prodejcích, aby nepodávali zákazníkům klamavé informace.

29.12.2017 10:10, před 7 lety

Pokud jsou při nabízení služeb uváděny nepravdivé informace, což vede nebo může vést spotřebitele k rozhodnutí ohledně koupě, které by jinak neučinil, jedná se klamavou obchodní praktiku dle § 5 odst. 1 zák. č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele. Takové jednání není dovolené a mělo by mít za následek neplatnost smlouvy, kterou může spotřebitel namítnout.

Podmínky pro poskytnutí tarifu stanovené operátorem by měly být stejné ve vztahu ke všem spotřebitelům. Jinak by se mohlo jednat o tzv. neřiměřené ujednání, ke kterému se dle § 1815 zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, nepřihlíží.

Společnost T-Mobile Czech Republic a.s. se rozhodla nevyužít možnosti smírného řešení sporů a nadále je ochotna s nespokojenými zákazníky komunikovat pouze prostřednictvím své infolinky a oddělení stížností. Případný spor by mohl být řešen pouze před Českým telekomunikačním úřadem, nikoliv prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz, která je založena na principu dobrovolnosti.